Hat éve tűnt el nyomtalanul az anya és lánya, Chantal. Az olasz férje azóta keresi őket, eredménytelenül. Annak ellenére, hogy hollétéről mit sem tudnak, nemrég nyert meg egy pert itthon. Nem értik, hogy lehetséges ez.

A magyar anya, Klaudia hazautazott kislányával olasz férjétől Magyarországra, hogy meglátogassa családját, azóta senki nem látta. Ennek már 6 éve. Az apa, Andrea Tonello a bírósághoz fordult, a gyermeket neki ítélték, ám Klaudia azóta sem adott életjelet sem magáról, sem a gyerekről. A rendőrség félmilliós nyomravezetői díjat is kitűzött külön az anyára és a gyerekre, de minden próbálkozás eredménytelennek bizonyult.

Évek óta keresi az apa az eltűnt kislányát: felesége vitte magával - Képünk illusztráció"Forrás: Thinkstock "

A napokban ráadásul vissza is vonták az anyára vonatkozó összeget, méghozzá a Mezőtúri Járásbíróságra hivatkozva, ahol az asszony a távollétében pert nyert: felmentették a „kiskorú elhelyezésének megváltoztatása" vád alól – írja a Bors. Életjelet továbbra sem adott magáról, ám felfogadott egy ügyvédet. Hogyan lehet megtenni ma Magyarországon, hogy valaki hat évre eltüntet egy gyereket? A büntetőbíróság azzal indokolta a döntést: az anya nem tudja, hogy oda kéne adnia a kislányt. Évek óta se híre, se hamva, de közben a semmiből meghatalmazott egy ügyvédet, hogy képviselje a bíróságon. Az ügyvédtől meg sem kérdezték, hol van az asszony" – mondta yőrbíró Dorottya, az apa képviselője.