Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!
Hozzávalók
Tócsnihoz:
- 4 db tojás
- 200 g zellergumó
- 40 g zabliszt
- 80 g száraz kolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag petrezselyem
Káposztasalátához:
- 300 g fehér káposzta
- 80 g póréhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 3 cl 10 %-os ecet
- 3 cl sötét szója szósz.
- 20 g friss gyömbér
- egy kevés friss chili paprika

Elkészítése
Tócsni:
A zellergumót lereszelem, hozzáadom a zablisztet vagy az otthon megőrölt zabpelyhet. Beleütöm a tojást is, megsózom, borsozom. A kis kockára vágott száraz kolbászt, és a szintén apróra vágott póréhagymát is hozzáadom. Kerül a tésztába egy kevés vaj és zúzott fokhagyma. Az apróra vágott petrezselymet is belekeverem. Apró lepényeket formázva, kevés étolajban ropogósra sütöm. Tálaláskor tejfölt adok mellé.
Káposztasaláta:
A vékonyra szeletelt fehér káposztát, a karikára vágott póréhagymát sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. Megcsepegtetem ecettel, hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és belekerül a chili is. Adok hozzá sötét szójaszószt. Összekeverem, és egyszer kétszer megroppantom.
Nézd meg a teljes adást!