Nem túlzás: focilázban ég a világ. A világbajnokság meccseire azok közül is sokan kíváncsiak, akik egyébként nem rajonganak a futballért. Nos, a szurkolásnak a nyár is kedvez, hiszen nem kell a négy fal között, a televízión követned az eseményeket. Összeszedtünk néhány budapesti szabadtéri helyet, ahol a barátaiddal iszogatva adhatsz hangot a gólörömödnek. 

Terasz Budapest

A Március 15. téri teraszon minden megvan ahhoz, hogy felhőtlenül élvezd a meccseket. Óriás kivetítő, barbecue vacsora, sőt, házi fagyi vár rád, és természetesen sook-sok ember, akiket ugyanaz érdekli, ami téged. 

Forrás: Facebook/Terasz Budapest

 A Grund

A 8. kerületi Grund az elmúlt évek egyik legnépszerűbb budapesti szórakozóhelye. A Corvin negyed rohamos fejlődésének részeként a sétányon hostelek várják a külföldieket, akik egészen biztosan a Grundon szurkolnak majd országuk csapatának. Csatlakozz hozzájuk! 

Forrás: Facebook/A Grund

Kobuci kert
Ha nyár, akkor Kobuci. Az óbudai szórakozóhely nem csupán jobbnál jobb koncerteknek ad otthont tavasztól őszig, de a focirajongókat is tárt karokkal várja. Ha megéhezel, és akkor is ha nem, kóstold meg a hely nevét is adó ételkülönlegességet, a füstölt kolbászos, uborkás-paradicsomos szendvicset, a kolbászos bucit, azaz a kobucit, és tuti visszajáró vendég leszel itt. 

Forrás: Facebook/Kobuci

WestEnd tetőterasz

Ha nincs időd és kedved sokat gondolkodni, hol szurkolj, adja magát, hogy menj a WestEnd tetőteraszra. A  nézőtéren 1500-an is elférnek, és egy hétszer négy méteres kivetítő vár rád.

Forrás: Facebook/Georgina Lénárd Photography/Westend Tetőterasz

Anker't

A romkocsmák szerelmeseinek jó választás lehet az Anker't, ahol meccsnézés közben szuperfinom vegán pizzát is ehetsz, ha éppen ahhoz szottyan kedved. Itt hatalmas kültéri kivetítőn és HD TV-ken nézheted a meccseket, és szívesen látják négylábú barátodat is. 

Forrás: Facebook/Anker't

Nagyszünet
A tavalyi nyitást követően, a Nagyszünet - a város legnagyobb kültéri programhelyszíne a Budapest Park mellett - Dél-Pest első számú találkozóhelyévé vált. Június 14-től pedig igazi sportfaluként működik, ha nagyon sok ember társaságában szurkolnál, nagyon jó választás lehet.

Forrás: Facebook/Nagyszünet

Budapest Park

A város egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén sem feledkeztek meg a focirajongókról, a helyszínt a döntő estéjén egybenyitják a Nagyszünettel, hogy a jelenlévők óriási bulival ünnepelhessék meg a világbajnokság győztesét.

Forrás: Facebook/Budapest Park

Corinthia Hotel Budapest

Ha hiszed, ha nem, idén a belvárosi Corinthia Hotel Budapest Sky Lounge tetőteraszán, hat emelettel a város felett is meccsezhetsz. 

Forrás: Facebook/Corinthia Hotel Budapest

Valyo Kikötő

A Valyo Kikötőben egyszerre élvezheted a város romantikáját, a Duna közelségét és a foci vb-t. A közvetítés mellé hűsítőket kínálnak, amiket a környezetvédelem jegyében, szívószál nélkül és repohárban kapsz kézhez. 

Forrás: Facebook/Valyo Kikötő

Foci Mozi Szabadság tér

A belváros közepén, a megszokott helyen ezúttal is lehet az óriáskivetítők előtt piknikezni a vb ideje alatt. A helyszín a meccseken kívüli időben is a fociról szól, lesz csocsó, lábteniszpálya, nyereményjátékok és családi programok.

Forrás: Facebook/Foci VB 2018

 MOM Beach

Ha medencéből néznéd a meccseket, akkor a MOM Beachen még ezt is megteheted. Kell ennél több? 

Forrás: Facebook/Mom Beach

 

Lupa beach

Budapest határán kicsivel túl, a Lupa-tó strandján a homokban pihengetve meccsezhetsz, ha pedig szünet van, vagy nagyon meleged támad, fürödhetsz is egyet.

Forrás: Facebook/Lupa Tó Official