Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Antayában. A gépen több magyar utas is tartózkodott, azt mondják: a reptéren nem közölték velük a kényszerleszállás okát, féltek és fáztak.

"Még fél órát sem utaztunk, amikor két jelző pittyegést lehetett hallani, a stewardesseknek szóltak a problémáról, akik egyből leültek és bekapcsolták magukat. Akkor még nem tudtunk semmit, majd néhány perc múlva bemondták, hogy technikai probléma lépett fel, sajnos vissza kell fordulni az antalyai reptérre. Érezni lehetett a feszültséget a levegőben, a gyerekek sírása törte meg a kínos csendet, de miután az oxigénmaszkok megjelentek, akkor teljesen kikészültünk" - mesélte a Hajtú Online-nak az egyik utas, aki Törökországból szeretett volna hazautazni, Debrecenbe. 

Kényszerleszállást hajtott végre a magyarokat szállító gép (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A gép kényszerleszállást hajtott végre, az utasokat sokáig nem tájékoztatták, végül kiderült, hogy megrepedt a pilótafülke szélvédeője, ezért kellett visszafordulni. Az utasoknak biztosítottak menüt, hogy ne maradjanak élelem nélkül, ám azt mondják, hogy külön váróba terelték őket, ahol padokon töltötték az éjszakát, hideg volt, a gyerekek megfáztak, orvosi ellátást pedig nem kaptak. 

Ám a megérkezés pillanata sem voltak felhőtlenek.

"Tájékoztatást nem kaptunk, leszálltunk a gépről, a rendőrség semmit nem mondott. Az információs irodából kijött két hölgy, akik egyáltalán nem voltak kedvesek, szinte ők voltak felháborodva. Elmondták, hogy csak egy igazolást tudnak adni, hogy mikor indult a gép, de egyébként az időpont sem volt jól feltüntetve a papíron. Egy bélyegző van rajta aláírás nélkül, amit szerintünk biztosan nem fognak elfogadni" - mondta a portálnak egy utas.