Gondolkodtál már azon, mivel ütik el az időt a pilóták a hosszú repülőutak alatt? Most eláruljuk!

Olvasás

Nem könyvekre kell gondolni, de magazinokat bizony a pilóták is olvasnak a hosszú repülőutak alatt. Ettől nem kell megijedniük az utasoknak, nem fenyegeti a biztonságukat, megengedett, hogy újságokat vigyenek be a pilótafülkébe. A regényekhez képest ugyanis a rövid cikkek nem vonják el a pilóta figyelmét.

A pilóták esznek, sőt néha alszanak is a repülőutakonForrás: AFP/Remko De Waal

Alvás

Bizonyára megdöbbentően hangzik, de előfordul, hogy a pilóták elalszanak munkájuk közben. Ráadásul nem is csak a hosszabb, hanem a rövidebb repülőutakon is. Utóbbi esetben a személyzet egyik tagja jelzi is a pilótának, hogy pihennie kell. Persze nem alhatnak sokáig, hiszen a mély alvás után lassul a reakcióidő és az éberség is csökken.

Étkezés

Érthető, ha a hosszú úton a pilóták is megéheznek. Nem kell azonban koplalniuk, bátran étkezhetnek munka közben. Persze a fedélzeten felszolgált étel minősége nem a legjobb, de be kell érniük vele. Csupán arra kell figyelniük, hogy a két pilóta különböző ebédet egyen, mert nagy baj lenne, ha egy esetleges ételmérgezés miatt egyikük sem tudná ellátni munkáját... - írja a The Sun.