Apa lett a világbajnok műugró és házastársa, az Oscar-díjas forgatókönyvíró

gyermekáldás tom daley Dustin Lance Black
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Apa lett Tom Daley brit olimpikon, háromszoros világbajnok műugró és azonos nemű házastársa, Dustin Lance Black Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró.

A 24 éves olimpiai bronzérmes mű- és toronyugró tradicionális módon, a The Times című tekintélyes brit lap nyomtatott változatában jelentette be szombaton, hogy június 27-én világra jött fiúgyermekük, a kis Robert Ray Black-Daley.

A születési hirdetményből nem derül ki több, a házaspár azonban februárban jelezte, hogy gyermeket várnak egy béranyától az Egyesült Államokban. Daley akkor azt mondta, hogy ugyanolyan jó apa akar lenni, mint amilyen a saját néhai apja volt.


Daley a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is bronzérmett szerzett Nagy-Britanniának. A nála 20 évvel idősebb Dustin Lance Black 2008-ban nyerte el a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat a Harvey Milk meggyilkolt melegjogi aktivistáról szóló, Milk című filmdrámáért.

A két férfi 2013-ban ismerkedett meg, két évvel később jegyezte el egymást és tavaly házasodott össze a nagy-britanniai Devonban. Nem tudni, hogy melyikük a gyermek biológiai apja.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.