Cristiano Ronaldo kirobbanó fizikalitása, rendkívüli teherbírása nem a véletlen műve. A 33 éves világklasszis tényleg mindent megtesz azért, hogy a legjobb legyen.

Edzettsége miatt biológiai kora 23-ra tehető, és ahogy ő maga nyilatkozta: 41 éves koráig még biztosan játszani fog. Ronaldo valószínűleg a legelhivatottabb focista, aki attól sem ilyed meg, ha kétszer annyit kell dolgoznia, mint a többieknek. Szupererejének három alappillére a pilates alapú edzőtermi munka, a pihenés és regenerálódás, illetve az egészséges étrend és hidratálás.

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Nem mindig találta a tökéletes egyensúlyt, korábban úgy érezte, hogy a regenerálódás is csak elveszi az időt az edzéstől, de ma már ráérzett, hogy mi számára a legjobb. A regenerálódás és az edzés ráadásul ötvözhető is. Meccsek után Ronaldo általában úszni megy. Egyrészt az úszás segít neki ellazulni, kimozogja magából a felgyülemlett feszültséget. Az sem utolsó szempont, hogy a felsőtestet, a széles hátizmot, a tricepszet, a bicepszet, a mellizmot és a vállakat mennyire jól megedzi ez a fajta testmozgás. Innen jön tehát ez a szuperhős sziluett.

Ronaldo heti ötször három órákat edz a Real Madrid komplexumában, vagy otthon kialakított edzőtermébenForrás: Instagram/cristiano

Az úszás után még mindig a vízben marad, de már kifejezetten terápiás céllal. Hideg és meleg fürdővel ösztönzi az izmokat a gyorsabb regenerálódásra, a magas nyomású vízsugárral pedig masszírozza az izmokat. Ronaldo egy krioterápiás kamrával is rendelkezik, ahol mínusz 30 fok alatti hőmérséklet segíti a gyógyulást és regenerálódást. Mindenki másnál komolyabban veszi ezt a regeneráló programot. Csapattársai már régen pihennek, amikor ő még a személyre szabott levezető programját végzi. Ronaldót állítólag már tizenévesen is ez az attitűd jellemezte: edzés után egymaga képes volt még egy külön edzést lenyomni, hogy mindenki másnál jobb lehessen.

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Ronaldo számára az is hozzátartozik a regenerálódáshoz, hogy szigorúan napi 8 órákat alszik. A pihenés után pedig jöhet a munka: heti ötször három órákat edz a Real Madrid komplexumában, vagy otthon kialakított edzőtermében. Ami szintén rendkívül egyedi Ronaldo edzéstervében, az a mélyizmokra fektetett hangsúly. Éppen ezért rendszeresen használja a Pilates Reformer gépet, ahol különböző erőellenállásokkal dolgoztatja meg testét. Ronaldo sokat tanulmányozta Joseph Pilates edzésmódszerét, és azóta is rendületlenül hisz benne. A focista persze az edzések alatt sem tud mindig ellenállni a labdának, így azzal is szívesen végez bonyolultabb feladatokat.

I love this exercise

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Az évek alatt Ronaldo az étekézéséit is profi szintre emelte. Alapvetően a gyors anyagcsere a lényeg, ennek érdekében napi ötször étkezik. Kerüli a gyors felszívódású szénhidrátokat, mint például a cukor, viszont sok teljes kiőrlésű gabonát fogyaszt. Rengeteg friss zöldséget is eszik, ami a húsokat illeti, kedvence a párolt tőkehal. Mérkőzések után a kimerült testét általában sushival tankolja fel. Alkoholt pedig a nagyobb összejövetelek alkalmával sem fogyaszt.

Hogy minden gördülékenyen menjen, abban nagy része van Ronaldo édesanyjának is. Ő a szomszédban él, így mindennap fia rendelkezésére áll. Egyrészt segít a gyerekek körül, Ronaldónak ugyanis immáron négy gyermeke van, másrészt pedig a focista étrendjét is felügyeli, hogy azok úgy és olyan alapanyagokból készüljenek el, ahogy Ronaldo tudatos étkezésébe beleillik.