Ördög Nóra és Nánási Pál időről időre leülnek beszélgetni, hogy a rajongóik által feltett kérdésekre válaszoljanak. A poadcastjuk harmadik részében a meddőségről, és a harmadik, sikeres beültetésről meséltek a rajongóknak, amikor is minden balul sült el, csak egy dolog nem: megfogant Mici.

„A harmadik lombik, az már sikerrel járt, de arról még nem beszéltünk, hogyan is zajlott" – mondta Ördög Nóra legújabb poadcastjukban, melyben szintén a meddőségről beszélgettek férjével, Nánási Pállal. Mindent megtettek azért, hogy megérkezzen hozzájuk a gyermek, egy dolgot kivéve: nem voltak pszichológusnál.

A harmadik lombik lett sikeres, pedig minden félrcsúszottFotó: M. Schmidt János/Origo

Az utolsó lombik előtt azonban Nóri felvette a kapcsolatot Almási Kittivel, ez az, ami megkülönbözteti a harmadik beültetést az összes többitől. Ez és az, hogy az utolsó lombik teljesen szabályozatlan volt. Minden balul sült el, de az lett a sikeres. Azzal kezdődött, hogy valószínűleg a gyógyszertárban rossz dózisú hormoninjekciót kaptam. (...) Kisebb kiszerelésűt kaptam, mint amilyet kellett volna. Én nem vettem észre, csak, hogy előbb elfogyott. Ezért alulstimuláltam a petefészkemet. Amikor elmentem a kontrollra, kiderült, hogy kevesebb érett és időben sem akkor, amikorra számítottunk, ezért elcsúszott az egész. A leszívás után általában 3-4 nappal ültették vissza az embriókat. Pénteken volt a leszívás, és arra készültünk, hogy hétfőn vagy kedden lesz a beültetés. Eleve kevés petesejtem lett, és csak kettő embrió maradt, nem volt érdemes várni arra, hogy melyik, hogyan fejlődik. (...) Kaptam egy telefonhívást pénteken, hogy másnap reggel azonnal menjek vissza a visszaültetésre. Ez azért okozott egy kisebb pánikot, mivel mi úgy számoltuk, hogy hétfő vagy kedd a beültetés, így azt a hétvégét végigvállaltam munkával. Két rendezvényt is bevállaltam, ráadásul Szegeden mind a kettőt. Bepánikoltam, hogy mit csináljak" – mesélte Nóri, Pál azonban azt javasolta neki, hogy mielőtt bármit tesz, hívja fel az orvosát. Azt mondta a doki, hogy ne mondjuk le, hanem igyak" – osztotta meg Nóri a történet vicces részét. „Teljesen el voltunk képedve, hogy ez mi. Mondta, hogy higgyük el, orvosilag is használták az alkoholt magát - nem szájon át –, bizonyos mennyiségben van jótékony hatása: vérbőséget okoz, ellazít" – mondta Nóri, aki így a beültetés után leutazott Szegedre férjével, és persze elfogyasztott egy pohár fröccsöt is. „Mi azért is hajlottunk erre akkor, mert már minden mindegy volt. Én ott azt gondoltam, ha ebből a beültetésből valami lesz, akkor megeszem a kalapomat"- árulta el Nóri. Pál szerint pedig éppen az segített, hogy ezúttal már nem görcsöltek rá az egészre. Nóri pedig hozzátette, hogy az előző beültetésektől eltérően végig dolgozott, de azt csinálta, amit szeret, és lehet, hogy Mici ezt érezte meg. Az is kiderült, hogy az első terhességi teszt elvégzésének időpontja Nóri születésének napjára esett, ma már tudjuk, ennél nagyobb ajándékot aligha kaphatott volna: a teszt pozitív lett.