Az unikornisok világa egyszerűen megállíthatatlan, és ez alól a lakberendezés sem képez kivételt. A szivárványszínekben pompázó lakás azonban nem minden otthonnak és benne lakónak áll jól. Mit tehetsz tehát, ha szeretnél némi vidámságot csempészni a lakásodba, de nem akarod, hogy túl tarka legyen? Rendezd át a könyvespolcodat!

Gerinccel kifelé - Itt az új idegőrlő minimalista trend

Sokan úgy tartják, hogy a könyveink rengeteget elárulnak rólunk; nem csupán a kedvenc írókra és műfajra derülhet így igen gyorsan fény, de a könyvek elhelyezése, a könyvespolcon lévő plusz elemek is- fotók, nippek, kis emléktárgyak... stb. – remekül utalnak a személyiségünkre. Bevallom, ha én vendégségbe megyek, az első, hogy a könyveket keresem a szememmel. Mi az, ami szemmagasságban van, ami poros, van-e bármiféle struktúra az elhelyezésükben? Most van egy újfajta trend, amit egyszerűen képtelen vagyok befogadni. Nézd meg!

Ne gondold azonban, hogy könnyű dolgod lesz. A könyvek javarésze ugyanis inkább sötétebb árnyalatú, tehát el kell kezdened nem csupán téma, író és kritika alapján válogatni, hanem szín szerint is. Természetesen nem kell egyből a szivárvány összes színét megjelenítened a polcokon – ezért ne kezdj bele egy raklapnyi könyv felvásárlásába –, fokozatosan is kialakíthatod az unikornis-könyvespolcodat. Persze, főleg, ha sok az új kiadású könyved, arra is van példa, hogy egyből sikerül.

Forrás: AMBER ULMER

Először kezd el színek, árnyalatok szerint különválogatni és elrendezni a meglévő köteteket, majd ez alapján böngéssz a hiányszínű borítókkal ellátott könyvek között.

Forrás: Instagram/mealisson

Nem kell feltétlenül mindet 3-5 ezer forintért megvenned, menj például antikváriumba, vagy használd ki a könyvesboltok, kiadók hatalmas leárazásait.

Természetesen nem kell az egész könyvespolcodnak színektől hemzsegővé válnia. Az is remekül mutat, ha csak egy-egy polcon sorakoznak ugyanolyan színű könyvek. Persze, ez így már kevésbé lesz unikornisos.

A legnehezebb dolgod a rózsaszín és sárga kötetet beszerzésével lesz, ezeket ugyanis nem igazán kedvelik a borítótervezők.

Forrás: AMBER ULMER, Instagram/arccabin, Instagram/bookishqueen

Jó rendezgetést, jó olvasást!