Nyáron mindenki valami finom hideg frissítőre vágyik. Ennek tárgya felnőttként gyakran egy pohár fröccs, vagy egy jéghideg sör. Sajnos azonban sok olyan helyzet van, amikor nem engedhetjük meg magunknak, még ezt a kevés kis alkoholt sem.

A sört alapvetően férfias italnak tartják, de nagyon sok nő is szeret időnként meginni egy pohárral. A mértékletes alkoholfogyasztásnak megvan a maga helye és ideje, főként a kánikulában tud nagyon jól esni egy kis lazítás gyanánt, beszélgetés mellé. Az élet azonban sokszor tartogat olyan szituációkat, amikor nagyon meginnánk egy pohárkával, de nem tehetjük. Ezeket szedtük össze.

Nyáron mindenki valami finom hideg frissítőre vágyikForrás: Shutterstock

Helyzetek, amikor bedobnál egy sört, de nem lehet  

  • Péntek késő délután, már harmadik órája ülsz egy meetingen. Mindenki fáradt az egész heti hajtás miatt, a percek lassan telnek, az ötletek nehéz kőként gurulnak az asztalra. Ilyenkor igazán jól esne egy pohár sör, mely lazítana az atmoszférán, megalapozná a hétvégét, oldottabban tudnátok megvalósítani a konstruktív kommunikációt. Ami fontos, hogy nem az alkohol hatása, hanem a sörözés kellemes hangulata miatt.
Péntek késő délutáni meetingen jól esne egy pohárral a sörözés kellemes hangulata miattForrás: Shutterstock
  • Hétvégén élvezitek a kertet: medence, grillezés, jó hangulat, barátok, gyerekek, napsütés... Hátradőlsz a napernyő alatt egy hintaágyban, már nyúlnál a forróságot enyhítő sör után, de megállítod a mozdulatot a levegőben. Hiszen egy kerti partin bármikor történhet valamilyen baleset, amikor be kell pattanni az autóba.
  • Szuper csajos este egy romkocsma légkondis menedékében, vagy egy szellős kiülős helyen. Ezerrel megy a sztorizgatás, a pletyizés, de Te csak nézheted, ahogy barátnőid belekortyolnak a hideg habos italba. Mivel autóval érkeztél és a távozást is ezzel tervezed, így neked marad frissítőként a limonádé variációk egyike.
Ha autóval érkeztél és a távozást is ezzel tervezed, akkor neked marad frissítőként a limonádé variációk egyikeForrás: Shutterstock
  • Kibéreltek egy kis vitorlást vagy motorcsónakot a Balatonon, a tó közepén élvezitek a napsütést, időnként csobbantok a kellemesen hűsítő vízben, a teljesség megéléséhez pedig már csak egy jéghideg sör hiányozna. Ám a kishajót még ki kell vinni a partra, te pedig felelősségteljesen ezt magadra vállalod, és meghagyod a többieknek a habos élvezetet.
  • Egy forró nyári délután a játszótéren épp a túlélésre hajtasz: már a füledből is homok ömlik ki, a karod lezsibbadt a hintáztatástól, próbálsz osztódni, de minimum még egy kart növeszteni... Miközben csak arra vágysz, hogy leülhess egy árnyékos padra, hátradőlj, kinyiss egy hideg sört, és csak nézd, ahogy a gyerekek vidáman sarazzák össze a hófehér ruháikat.