Az iskolakezdés vészesen közeleg, a szülők pedig már most törik a fejüket, hogy miként tudnák meghozni és fenntartani a gyermek tanulási kedvét. A gyerekszoba berendezése ebben kulcsszerepet játszik, azon belül is a benne lévő növények. Ezek nem csupán vidámsággal, pozitív energiával, de még friss oxigénnel is megajándékozzák a tanulni vágyó gyerkőcöt. Nézzük meg, melyek ajánlottak egy gyerekszobába.

Fontos, hogy sose tégy gyerek közelébe kifejezetten mérgező növényt – ezekről korábban ITT már írtunk. A másik, amit érdemes szem előtt tartanod, hogy ne legyen túl igényes az adott virág, így nyugodtan rábízhatod gondozását gyermekedre, heti egyszeri szülői felülvizsgálattal.

A növények jelenléte megnyugtatja az embert, otthonosabbá, kedvesebbé varázsolják az adott helyiséget.

A növények jelenléte megnyugtatja az embert, otthonosabbá, kedvesebbé varázsolják az adott helyiségetForrás: Shutterstock

Ráadásul az, hogy egy élőlényről kell a gyermeknek gondoskodnia, még jobban emeli az értéküket. Tehetsz az ablakba, az íróasztalra, a polcra, vagy akár nagyobb kaspóban a földre is pár növényt, melyeknek nem kell feltétlenül virágot hozniuk, elegendő a sűrű leveleik bokrossága.

Azzal, ha a gyerekszobából biztonságos, békés, ugyanakkor megfelelően impulzív teret alakítasz ki, a tanulás is könnyebben fog menni. Nézzük pár példát arra, hogy milyen szobanövényekkel töltsd meg a gyermekrezidenciát:

Mini gerbera

Csodás színekkel tölti meg a szobát, és bár nem virágzik egész évben, cserébe ilyenkor még a szárazságot is jól tűri.

Mini gerberaForrás: Shutterstock

Kavicskaktusz, kavicsvirág

Különleges formájának köszönhetően minden gyerek imádni fogja. Rendezd egy nagyobb, laposabb cserépbe, és várd, míg élénk színű virágai kinyílnak. Azt is jól bírja, ha hetekig nem locsolod, szóval igazi túlélő.

Kavicskaktusz, kavicsvirágForrás: Shutterstock

Nyílgyökér

Ez az érdekes mintázatú növény, szinte elengedhetetlen eleme a gyerekszobának. Kedveli, ha gyakran vízzel permetezik, amit a gyerekek előszeretettel fognak elvégezni.

NyílgyökérForrás: Shutterstock

Kövirózsa

Masszív növény, kimondottan igénytelen, így a kisebb gyermekek is bátran vállalhatják a gondozását.

KövirózsaForrás: Shutterstock

Bíborkék Szakállbromélia

Ez az igazán látványos növény kedveli a napos helyeket, és elegendő hetente kétszer permetezni – amit a gyerekek gond nélkül magukra fognak vállalni.

Bíborkék SzakállbroméliaForrás: Shutterstock