Házi praktikák: így tartsd távol a poloskákat

Forrás: Wikipedia/Yerpo -
otthon rovar poloska házi praktika lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan indul az idei poloska-invázió. Nézzük, milyen házi praktikák léteznek arra, hogy a nem kívánatos rovarokat otthonunkon kívül tartsuk.

Szúnyogháló

A poloskákat vonzza a lámpafény, így ha este, sötétedés után nyitva tartjuk az ablakot, a lakásban pedig felkapcsoljuk a villanyt, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy legalább egy-kettő példány berepül hozzánk. Ennek kivédésére a legegyszerűbb megoldás, ha szúnyoghálót teszünk az ablakunkra.

Fokhagyma

Sokszor hiába a szúnyogháló, a poloskák a legapróbb réseken is képekesek bejutni a lakásba. Bizonyos szagokat azonban nem tűrnek a rovarok: ilyen például a fokhagyma. Csak oldjuk fel vízzel a fokhagymaport és az így kapott oldatot kenjük az ablakkeretre és a párkányra. Ez a szag képes őket távol tartani.

Senki nem szereti, ha poloska repül a lakásába Forrás: Wikipedia/Yerpo

Menta

Míg egyesek a fokhagymára, mások a sokkal kellemesebb illatú mentára esküsznek. Ezzel is hasonlóképp kell eljárnunk: mentaolajat vagy őrölt mentalevelet kell vízben feloldani és ezt kenni azokra a helyekre, ahol bebújhatnak a poloskák.

Szódabikarbóna és ecet

Ha az előbbi megoldások valamiért mégsem válnának be, érdemes kísérletezni a víz, szódabikarbóna, ecet kombóval. Utóbbiból egy-egy evőkanállal kell belekeverni a langyos vízbe és ezzel bekenni a nyílászárók széleit.

Csodás fehér kertek; egyszerűek és lenyűgözőek: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20180817-egyszeru-es-lenyugozo-feher-angol-kertek-fotok.htmlKépzelj el egy titkos ajtót, mely egy mesebeli angol kertbe vezet, ahol tündérekre és hercegnőkre bukkanhatsz. Nos, most ilyen lenyűgöző, fehér kertekbe repítünk el. OtthonOrigoRendezd be otthonod a feng shui szerint egyszerűenhttp://www.life.hu/otthon/20180817-rendezd-be-otthonod-egyszeruen-a-feng-shui-szerint.htmlAz igazi feng shui túlmutat az ugró delfineken és a szélcsengőkön. Természetesen a legjobb az lenne, ha szakértő segítségét kérnéd, de e nélkül, pár apró változtatással is azonnali hatást tudsz gyakorolni otthonod hangulatára. Érdekes, de ebben nem kell hinni ahhoz, hogy érezd a jótékony hatását. OtthonOrigoA szétdobált zokni borítja ki legjobban a magyarokat, ha takarításról van szóhttp://www.life.hu/otthon/20180817-a-szetdobalt-zokni-boritja-ki-legjobban-a-magyarokat-ha-takaritasrol-van-szo.htmlEgy friss felmérés szerint a magyarok többségét kiborítja a rendetlenség, szeretik, ha otthonukban rend és tisztaság uralkodik. Azt is tudni lehet, hogy a legdühítőbb számunkra az, ha valaki széthagyja a zokniját. Otthon--Ilyen gyakran ajánlott lepedőt cserélnihttp://www.life.hu/otthon/20180817-ilyen-gyakran-ajanlott-lepedot-cserelni-mosas.htmlSokakban felmerülhet a kérdés, milyen gyakran érdemes kimosni a lepedőt. Most szakértő adta meg erre a választ. Otthon--Hat hegyi házikó, ahol a lélegzetelállító panoráma garantálthttp://www.life.hu/otthon/20180814-hat-hegyi-haziko-ahol-garantalt-a-lelegzetelallito-panorama.htmlTalán sehol nem érezni jobban a természet lüktető erejét, mint a hegyek között. Ha te is imádod a hegyeket, az erdőket, a természetet, akkor pontosan tudod, hogy miről beszélünk. Következzen most hat lélegzetelállító házikó a nagyvilágból, ahonnan egész nap élvezhető a panoráma. Ennél jobb feltöltődést nem is tudunk elképzelni. OtthonOrigoNövények a gyerekszobában – Így ösztönözd a tanulási kedvet!http://www.life.hu/otthon/20180816-novenyek-a-gyerekszobaban-igy-osztonozd-a-tanulasi-kedvet.htmlAz iskolakezdés vészesen közeleg, a szülők pedig már most törik a fejüket, hogy miként tudnák meghozni és fenntartani a gyermek tanulási kedvét. A gyerekszoba berendezése ebben kulcsszerepet játszik, azon belül is a benne lévő növények. Ezek nem csupán vidámsággal, pozitív energiával, de még friss oxigénnel is megajándékozzák a tanulni vágyó gyerkőcöt. Nézzük meg, melyek ajánlottak egy gyerekszobába. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.