Ma már sokféle diétát követhetünk, így mindenki eldöntheti, hogy melyik számára a legmegfelelőbb. Összeszedtünk néhány népszerű fogyókúrás módszert, amelyekre sokan esküsznek.

Eat CleanAzaz étkezz tisztán. Ez a program természetesen nem csak mozgásprogramot és étkezési tervet nyújt, hanem teljes életmódváltást igényel, hiszen ez a hosszútávon sikeres fogyókúra titka. Éhezés nélkül sok-sok fehérje és zöldség elfogyasztásával érhetjük el a kívánt alakot. Éhezni nem kell, viszont sok termékről szükséges lemondani: tejtermékek és helyettesítők, cukrok és édesítőszerek, mindenféle zsiradék és olaj, valamint a gyümölcsök is tiltólistásak.
Toman DietA Tomán Szabina által kifejlesztett diétás program szintén a magas fehérjebevitelen alapszik, amelyet az általuk kínált termékekből könnyedén bevihetünk. Ez a módszer megengedőbb az édes ízekkel és a nassolnivalókkal szemben, ám csakis azokat szabad fogyasztani, amiket a tanácsadás során kijelölnek.

Íme, néhány diéta, ami sokaknak beváltForrás: Shutterstock


Tilápia buliNem meglepő módon a Németh Dorottya fintesz-világbajnok ajánlásával készült diéta is a fehérjebevitel fontosságát hangsúlyozza: naponta súlyunk kétszeresét, természetesen grammban. Tehát, ha valaki 50 kiló, annak naponta 100 gramm fehérjét kell bevinnie. A legjobb, ha tilápia halat eszel, de ha nem szereted a tengeri herkentyűket, akkor pulykát és marhát is fogyaszthatsz.
Reg-enorA Reg-enor nem egy program, hanem egy kiegészítő, amelyre szintén sokan esküsznek. Persze ez önmagában nem elegendő, a kúrához tartozik a megfelelő táplálkozás kialakítása és a mozgásszegény életmódon való változtatás is
HerbalifeA cég szintén elsősorban termékeket kínál a fogyni vágyóknak, fő portékájuk az étkezést helyettesítő shake, amely szintén a fehérjebevitel fokozását célozza meg. Ezen kívül természetesen több különböző termékkel is rendelkezésre állnak.
Forever C9 FIT ProgramEz az életmódprogram megújulást ígér, ennek első foka egy 9 napos kúra, amely természetes táplálékkiegészítőkkel segíti a kívánt cél elérését határozott étkezési programmal. Emellett a fokozott folyadékfogyasztás és a napi testmozgás is fontos előírás!