Extrém túlsúllyal küzdött Anthony Brown édesapa, aki egy nap úgy döntött, életmódot vált. Azonban végül nem tudott ellenálni kedvenc gyorsételeivnek, úgy döntött azokkal fogy majd le. Azt állítja, sikerült neki. 

Nővére is cukorbetegséggel küzdött a túlsúlyos Anthony Brownnak, ezért egy nap úgy döntött, lefogy, nem szeretné megvárni, hogy ő is rosszul legyen. 

"Évek óta nem mértem magam. Az egyik barátomnak volt egy mérlege, amely 170 kilóig mér, gondoltam ez lesz a nekem való, de csak annyit mutatott: error" - mondta a férfi a The Sunnak.

Anthony diétába kezdett, sok csirkemellet, zabpelyhet és zöldséget fogyasztott, ám 1 hónap után újra kívánni kezdte kedvenc gyorsételeit. Éppen ezért úgy döntött, nem kínozza magát, továbbra is a hízlaló ételeket fogyasztja, mindössze az adagon változtat. Napi 2 ezer kalóriát határozott meg magának, ezeket azonban hamburgerekkel, pizzával és rágcsálnivalókkal vitte be szervezetébe. Emellett naponta 1 órát töltött edőzteremben. 

Anthony Brownnak így sikerült lefogynia 82 kilót. A cikk szerzői azonban azt is leszögezték, hogy azért, mert nála működött a gyorsételditéa, még nem biztos, hogy másnál is ez lesz a helyzet. Azért pedig, mert valamitől csökken az ember testsúlya, nem biztos, hogy egészséges.