100 napig ugyanazt a ruhát hordja egy tanárnő

környezet tanárnő ruha környezetbarát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai tanárnő úgy döntött, 100 napig ugyanazt a ruhát fogja hordani a munkában. Elárulta azt is, miért teszi mindezt.

Julia Mooney, a háromgyermekes édesanya úgy döntött, 100 napig ugyanazt a ruhát hordja a munkában. Tanárnőként így szeretne egyfajta leckét adni diákjainak arról, hogyan legyenek környezetkímélők.

Mint mondja, férjével a mindennapokban is igyekeznek odafigyelni a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra, ruháikat saját maguk varrják, emellett zöldségeket termesztenek és tyúkokat nevelnek.

A mostani kísérletéhez egy olyan ruhadarabot választott, amelyet minden évszakban hordhat: lenvászonból készült, könnyed és szellős, télen pedig fel tud hozzá venni harisnyát vagy pulóvert. Úgy tervezi, a ruhát naponta kimossa, így senki nem vádolhatja igénytelenséggel.

A projektet egyébként bárki figyelemmel követheti, Julia indított egy Instagram-oldalt, ahol nap mint nap beszámol tapasztalatairól és életéről - írja a Yahoo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.