Idén Rihanna divatbemutatója zárta a New York-i divathetet. Az énekesnő korábban is közreműködött más brandekkel, most azonban saját fehérneműmárkájának kollekcióját mutatta be. A Savage x Fenty show egészen rendhagyó lett.

Rihanna bármit csinál a divatszakmában, annak óriási visszhangja van. Így volt ez akkor is, amikor piacra dobta Fenty Beauty névre keresztelt sminkkollekcióját, ami egyedülálló módon 40 árnyalatban kínált alapozót, hogy mindenféle bőrszínt lefedjen az albínó fehértől a legsötétebb árnyalatokig. Már ekkor is azt nyilatkozta, hogy őt a világ összes nője inspirálja, és az a célja, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében. 

Ezt a kijelentést éppenséggel a Savage x Fenty bemutatója kapcsán is mondhatta volna az énekesnő. Rihanna a legkülönbözőbb típusú nőket küldte a kifutóra. Voltak fehér- és sötétbőrűek, vékonyak és ducik, rövid és hosszú hajúak, nőies és maszkulin alkatúak, de még a várandós modellek sem hiányoztak. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez volt az a divatbemutató, ahol nem a Hadid testvérek voltak a legérdekesebbek, pedig Gigi és Bella is felvonultak. 

A képre kattintva nézd meg a galériánkat:

Slick WoodsForrás: Getty Images/Brian Ach

Rihanna egyik legfőbb múzsája Slick Woods volt, aki mindenórás kismamaként lépett kifutóra. A színfalak mögött egy orvos is jelen volt, hogy felügyelje az állapotát, és szükség esetén segíthessen. A modellnél meg is kezdődött a vajúdás a divatbemutató közben, onnan pedig egyenesen a kórházba ment, hogy 14 órával később életet adjon kisfiának. A születés hírét Slick Instagram-oldalán tette közzé, mégpedig a divatbemutatóról posztolva egy képet, alá pedig ezt írta: ilyen egy vajúdó nő arca.

A visszajelzések a bemutatóról hihetetlenül pozitívak voltak, sokan a nőiség ünnepének nevezték a show-t, mások pedig azt rebesgették, Rihanna teljesen megreformálja a divatipart. Rihanna a pozitív testkép szószólója volt, a sokféle női szépség egyenrangúságát hirdette. A várandós modellek üzenete pedig az volt, hogy a terhesség nem egy más állapot, hanem a világ legtermészetesebb dolga, és ennek is ugyanúgy helye lehet a kifutón, mint a tökéletes alakú tizenéves lányoknak.

Maga a bemutató egyébként egészen őrült volt, a dzsungelnek berendezett helyszínen táncoltak, vonaglottak a modellek, egy igazi őskáosz volt az egész. Rihanna senkit nem akart kihagyni az élményből, ezért élőben streamelte a show-t. Íme: