A horoszkóp remekül megjósolja anyai erényeinket és gyengeségeinket is. Természetesen ritka az, amikor a benne foglaltak minden pontja igaz ránk, ugyanakkor kiváló önismereti alapot nyújt, hogy minél jobb szülők lehessünk. Előző cikkünkben már írtunk hat csillagjegyről, most következzen a többi is.

Kos

Az ebben a csillagjegyben született nő független, igazi harcos, és határtalan energiával rendelkezik. Anyaként gyakran ösztönei vezetik, és mindig ő irányít. Gyermekével szemben egyfajta tábornokként szeret működni, ugyanakkor tiszteletben tartja önállóságát is.

De a Kos anyának óvatosnak kell lennie, hogy tüzes természetével ne ártson gyermeke önbecsülésének. Mivel ez egy igen impulzív jegy, gyakran válik türelmetlenné, ha gyermeke lassabb, ábrándozóbb.

KosForrás: Youtube/Babble

Bika

A Bika igen határozott jegy. Anyaként arra törekszik, hogy gyermekét biztonságban tudja, ugyanakkor támogatja és bátorítja az új megismerésére. Egy érzékenyebb lelkű gyermek nagyon szerencsés, ha Bika anyja van, mivel igen ösztönző és védelmező szülőt is kap egy személyben.

Ám e jegy szülöttének könnyen meggyűlhet a baja tinédzser korú gyermekével, aki nem igényli sem az útmutatást, sem a védelmet, pedig anyja ezekhez makacsul ragaszkodik.

BikaForrás: Youtube/Babble

Ikrek

Ez az anya mindig kíváncsi, imád informális beszélgetéseket folytatni például vacsora közben. Gyermeke egészen biztosan széles látókörű, mivel anyja sok ismerettel ajándékozza meg. Fiával és lányával is remekül szót ért, de egy csendesebb típusú utóddal nehezen tud közös nevezőre jutni, mivel az Ikrek nagyon kommunikatív jegy.

A híres Ikrek kettősség azonban gyakran összezavarhatja gyermekét, időnként ugyanis nem tudja, milyen válaszreakciót vált ki anyjából.

IkrekForrás: Youtube/Babble

Rák

A Rák anya igazi tyúkanyó, kiváló érzékkel termeti meg az otthon édes és melengető légkörét. A gondoskodás élteti. Érzelmes csillagjegy révén gyermeke mindig számíthat rá, ha útmutatásra, lelke ápolására lenne szüksége. Ez az anya addig marad otthon fiatal gyermekével, ameddig csak tud – nem szívesen adja bölcsődébe, de az óvodától is vélhetően jobban tart, mint háromévese.

Azonban időnként nem árt emlékeztetni arra, hogy nem tudja mindig mindentől megvédeni gyermekét. Fennáll annak a veszélye, hogy túlféltő szülővé válik, és naivan, félelemmel teli szívvel hagyja el gyermeke a családi fészket.

RákForrás: Youtube/Babble

Oroszlán

Tüzes jegyként nagyon aktív, mindig keresi a kalandokat, és ugyanezt várja el gyermekétől is. Mivel szívében örök fiatal, így remekül megérti gyermekét, és igen jókat szórakoznak együtt, bárhol is legyenek. Igen nagyvonalú és fantáziadús, így ő tudja például a legszuperebb születésnapi bulikat szervezni. Kissé egocentrikus csillagjegy, és ezt hajlamos gyermekére is kiterjeszteni – vagyis már a pár éves is azt érezheti, hogy körülötte forog a világ. Az Oroszlán anya bár valóban imádja gyermekét, ezt inkább ajándékokkal, mint kedves szavakkal és érintésekkel fejezi ki.

Ez a „hűvös anya" imád dicsekedni gyermekével mások előtt, épp ezért vele szemben túlzó elvárásokat támaszthat, mellyel csemetéjét túlhajszolhatja. Továbbá könnyen magára vehet dolgokat, és elvárja, hogy gyermeke kiengesztelje őt.

OroszlánForrás: Youtube/Babble

Szűz

A Szűz anya kimagasló szervezői képessége lehetővé teszi, hogy kellő időt és figyelmet szenteljen gyermeke igényeinek, szabadidős és iskolai elfoglaltságainak, valamint így a családot is remekül össze tudja tartani. Rendezett, kivételesen tiszta otthonában azonban nem tűri az ellentmondást. Ez a csillagjegy szeret részt venni a különböző szülői szerveződésekben, gyermeke pedig tudja, hogy bármiben számíthat rá.

A Szűz anya azonban túlságosan függ a logikától, emiatt pedig néha érzéketlennek tűnhet. Gyermekével szemben magas elvárásai vannak, mely időnként lázadozásban és akaratosságban nyilvánul meg.

SzűzForrás: Youtube/Babble