Emeld be könnyedén otthonodba, a kő-, vagy kőhatású burkolatokkal. Ma már számtalan színben, formában és mintázattal kapható, így lényegében bármilyen elképzelésbe bele lehet illeszteni. Bár hidegburkolatnak számít, mégsem kelt bennünk feltétlenül rideg érzetet, amitől mi még jobban imádjuk.

A kőburkolat – mely készülhet például mészkőből, kvarcitból vagy márványból -, épp úgy lehet rusztikus, mint minimalista, tehát nem kell feltétlenül a mediterrán stílusnál maradnod – mellyel pár éve még automatikusan összekapcsolták -, ha ilyen burkolásban gondolkodsz. Sőt, legyen akár a padlón, akár a falon, bármelyik helyiségben megtalálja a helyét. A szabálytalan és szabályos formájúak mellett, domború és sima felületű is van a piacon, amivel szinte megszámlálhatatlan lehetőség áll előtted. A kőburkolattal így lényegében az összes lakberendezési stílust meg tudod támogatni. Kontrasztos bútorokkal, kiegészítőkkel és megfelelő hangulatvilágítással pedig egy teljesen egyedi, már-már misztikusnak mondható teret tudsz létrehozni. Típusa és mérete kiválasztásánál azonban érdemes szakember segítségét kérned, mivel esetében nagy a hibázási lehetőség.

A kőburkolat – mely készülhet például mészkőből, kvarcitból vagy márványból -, éppúgy lehet rusztikus, mint minimalistaForrás: Shutterstock

Így használd a kőburkolatot beltéren!

Az ipari stílus, a rusztikus enteriőr, valamint ezek keveréke kimondottan vágyik a kő- vagy kőhatású burkolatokra, ezeken belül is a durvább, megmunkálatlannak látszó darabokra. A melegségük és a természetességük már egy impozáns falrész esetén is érvényesül, nem kell tehát feltétlenül teljes burkolatokban gondolkodnod.

A modern otthonokba a letisztultabb változatait érdemes használni, mind színben, mind textúrában. Ebben az esetben kitűnő választás a vékonyabb, ám hosszabb csempe, vagy a nagyobb padlólap. Felszín szempontjából itt már bátran nyúlhatsz a csiszoltak irányába is.

Az ipari stílus (balra) kimondottan vágyik a kő- vagy kőhatású burkolatokra, a modern otthonokba (jobbra) a letisztultabb változatait érdemes használniForrás: Zalakerámia

A kandallóról se feledkezz meg, mely kőburkolattal kiemelve képes az otthon melegét, a békét és harmóniát egyszemélyben képviselni. Ez lehet hagyományos, téglahatású burkolat, de választhatsz valamelyik modernebb megoldás közül is. Akár az elektromos kandalló mögötti falrészen is használhatod, így emelve ki a térből.

A kőhatású csempe és padló anyagában nem tér el a hagyományos verzióktól, külső szempontjából azonban a megtévesztésig hasonlítanak az igazi kőburkolatokhoz. Természetesen ennek megfelelően áruk kedvezőbb, időtállóságuk azonban rövidebb. Nem szabad azonban lebecsülni őket, mivel kiváló alternatívát jelentenek.

A kandalló kőburkolattal kiemelve képes az otthon melegét, a békét és harmóniát egy személyben képviselniForrás: Zalakerámia