Csempéssz természetközeli hangulatot a nappalidba! - Kőburkolatok

Forrás: Shutterstock -
kőburkolat burkolat nappali zalakerámia2018 csempe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emeld be könnyedén otthonodba, a kő-, vagy kőhatású burkolatokkal. Ma már számtalan színben, formában és mintázattal kapható, így lényegében bármilyen elképzelésbe bele lehet illeszteni. Bár hidegburkolatnak számít, mégsem kelt bennünk feltétlenül rideg érzetet, amitől mi még jobban imádjuk.

A kőburkolat – mely készülhet például mészkőből, kvarcitból vagy márványból -, épp úgy lehet rusztikus, mint minimalista, tehát nem kell feltétlenül a mediterrán stílusnál maradnod – mellyel pár éve még automatikusan összekapcsolták -, ha ilyen burkolásban gondolkodsz. Sőt, legyen akár a padlón, akár a falon, bármelyik helyiségben megtalálja a helyét. A szabálytalan és szabályos formájúak mellett, domború és sima felületű is van a piacon, amivel szinte megszámlálhatatlan lehetőség áll előtted. A kőburkolattal így lényegében az összes lakberendezési stílust meg tudod támogatni. Kontrasztos bútorokkal, kiegészítőkkel és megfelelő hangulatvilágítással pedig egy teljesen egyedi, már-már misztikusnak mondható teret tudsz létrehozni. Típusa és mérete kiválasztásánál azonban érdemes szakember segítségét kérned, mivel esetében nagy a hibázási lehetőség.

A kőburkolat – mely készülhet például mészkőből, kvarcitból vagy márványból -, éppúgy lehet rusztikus, mint minimalista Forrás: Shutterstock

Így használd a kőburkolatot beltéren!

Az ipari stílus, a rusztikus enteriőr, valamint ezek keveréke kimondottan vágyik a kő- vagy kőhatású burkolatokra, ezeken belül is a durvább, megmunkálatlannak látszó darabokra. A melegségük és a természetességük már egy impozáns falrész esetén is érvényesül, nem kell tehát feltétlenül teljes burkolatokban gondolkodnod.

A modern otthonokba a letisztultabb változatait érdemes használni, mind színben, mind textúrában. Ebben az esetben kitűnő választás a vékonyabb, ám hosszabb csempe, vagy a nagyobb padlólap. Felszín szempontjából itt már bátran nyúlhatsz a csiszoltak irányába is.

Az ipari stílus (balra) kimondottan vágyik a kő- vagy kőhatású burkolatokra, a modern otthonokba (jobbra) a letisztultabb változatait érdemes használni Forrás: Zalakerámia

A kandallóról se feledkezz meg, mely kőburkolattal kiemelve képes az otthon melegét, a békét és harmóniát egyszemélyben képviselni. Ez lehet hagyományos, téglahatású burkolat, de választhatsz valamelyik modernebb megoldás közül is. Akár az elektromos kandalló mögötti falrészen is használhatod, így emelve ki a térből.

A kőhatású csempe és padló anyagában nem tér el a hagyományos verzióktól, külső szempontjából azonban a megtévesztésig hasonlítanak az igazi kőburkolatokhoz. Természetesen ennek megfelelően áruk kedvezőbb, időtállóságuk azonban rövidebb. Nem szabad azonban lebecsülni őket, mivel kiváló alternatívát jelentenek.

A kandalló kőburkolattal kiemelve képes az otthon melegét, a békét és harmóniát egy személyben képviselni Forrás: Zalakerámia
Nyolclábú lakótársak - Ezekkel a pókokkal élünk együtt a lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20181014-nyolclabu-lakotarsak-ezekkel-a-pokokkal-elunk-egyutt-a-lakasban.htmlHazánkban mintegy 800 pókfaj él, de ebből csupán 10-12 az, amivel a lakásban is összefuthatsz. Nem kell tőlük félned, mivel csípésük nem veszélyes az emberre. Persze, nem tagadjuk, hogy egy-egy ilyen kis nyolclábú felbukkanása nem okozhat riadalmat, de mint korábban már írtuk, talán jobb, ha megtanulsz velük együtt élni. OtthonOrigoRendetlenség, kosz, szanaszét heverő holmik - Így élnek a magyarokhttp://www.life.hu/otthon/20181012-rendetlenseg-kosz-szanaszet-hevero-holmik-igy-elnek-a-magyarok.htmlAz emberek imádják lakásukat csinosítgatni, praktikusabbá, stílusosabbá varázsolni. Legalábbis ez derül ki az IKEA reprezentatív felméréséből, mely szerint világszerte az emberek 20 százaléka vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. De hová tűnnek a már meglévő dolgok, és kinek mit jelent a rendetlenség? Most mindenre választ kapsz. OtthonOrigoLégy merész! Nézd meg mi az idei trend a fugaszíneknél!http://www.life.hu/otthon/20181009-legy-meresz-nezd-meg-mi-az-idei-trend-a-fugaszineknel.htmlA csempe és járólapok esetén hajlamosak vagyunk csak azok mintájára és színére összpontosítatni, pedig egy megfelelő fuga választásával, akár jóval kevesebb pénzből is felújíthatjuk a lakásunkat. OtthonOrigoFilléres lakberendezés - Kanapék 40 000 forint alatthttp://www.life.hu/otthon/20181009-filleres-lakberendezes-kanapek-40000-forint-alatt.htmlAbban egyetérthetünk, hogy a kanapé a nappali legfontosabb eleme. Ezen ülve olvasunk esténként, bújunk össze párunkkal, beszélgetünk a barátainkkal és aggódunk érte, amikor a gyerek egy filctollal a kezében huppan le rá. Áruk azonban igencsak megszaladt az utóbbi években, mely egy átlagos család számára, akár hónapokon át tartó spórolást is jelenthet. Most mutatunk pár olyan kanapét, mely abszolút megfizethető. OtthonOrigoTöbbet ártasz, mint használsz - Tisztítási tévhitek http://www.life.hu/otthon/20181005-tobbet-artasz-mint-hasznalsz-tisztitasi-takaritasi-tippek.htmlMindenki szereti a hatékony takarítási tippeket, de nem szabad mindent elhinni, amit hallasz. Sok ilyen ötlettel igazából többet árthatsz, mint használsz. A Good Housekeeping Institute összegyűjtött pár, széles körben elterjedt háztartási tanácsot, melyeket inkább ne fogadj meg. OtthonOrigoÍgy varázsolhatsz hangulatos meleget az otthonodbahttp://www.life.hu/otthon/20181004-varazsolj-hangulatos-meleget-az-otthonodba-futesmegoldasi-otletek.htmlOktóberrel megérkezett az igazi hűvös idő, a legtöbb helyen már hivatalosan is kezdetét vette a fűtésszezon. Most megmutatjuk, milyen fűtésmegoldásokkal érhetjük el a leghangulatosabb őszi és téli estéket. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.