Ebben az otthonban minden tárgynak, minden bútornak külön története van. Első pillantásra giccsparádénak tűnhet ez a Miami Beach-i ház, de megismerve tulajdonosának motivációját és a berendezés kiválasztásának igényességét, lehetséges, hogy másként fogod látni.

Az argentin szállodatulajdonos és ingatlanfejlesztő Alan Faena egyik saját maga tervezte házának bejáratánál egy 200 éves banyánfa és egy elefántszobor fogadja a látogatókat, amelyen maga a tulajdonos pózol. Ez már előre sejteti, hogy milyen otthonba lépünk be. 

A nappaliban egy 17. századi kristálygyűjteménnyel találjuk szembe magunkat, ám ez még semmi ahhoz képest, hogy mi vár ránk.

Alan Faena egyik saját maga tervezte házának bejáratánál pózolFotó: Douglas Friedman

A két porcelángepárd, amelyek kézzel vannak festve, a hatalmas 12. századi firenzei tükörre terelik a tekintetünket, amelyet két oldalról XV. Lajos korabeli, bársonykárpitos fotelek szegélyeznek. Miután a látványorgazmuson sikerült túllépnünk, gyönyörködhetünk többek közt a 19. századi spanyol csillárokban, és elidőzhetünk a fekete-erdei antik szarvasagancsokon is. 

A házaim többek, mint otthonok - ezek templomok. Minden elem, amelyet kiválasztok, esztétikai erővel vagy spirituális jelentőséggel bír, engem magasztal  – nyilatkozta Alan Faena az Elle Decornak.

A házban továbbhaladva hasonló régiségekbe botlunk, a fürdőszobától kezdve az ebédlőn át egészen a hálószobáig nem találunk egyetlen olyan helyiséget sem, ahol ne esne le az állunk a döbbenettől. Az arany keveredik a vörössel, az állatminták a különböző etnikumok és korok dísztárgyaival. Ebben a káoszban mégis meg lehet találni a kellemes harmóniát, csak időt kell rá szánni.

Kattints a képre, és nézd végig galériánkat:

Fotó: Douglas Friedman