Ahogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, hiszen olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, és mégis képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat.

  • Athina Crilley súlyos anorexiával küzdött hat éven keresztül. Tizenkét évesen kezdett fogyókúrázni, amiből nagyon hamar egészségtelen megszállottság lett. A lányt 13 és 19 éves kora között ötször kellett korházba szállítani. Betegsége legrosszabb időszakában napi 400 kalóriát fogyasztott, és nem is evett este 7 óra előtt, de még egy korty vizet sem fogyasztott addig. Legkevesebb 34 kiló volt 16 éves korában. Athina most 22 éves, 52 kiló, az egészséges életmód híve, és hetente ötször edz. Ahogy ő fogalmazott, a 6 évnyi gyengélkedés után végre erősnek akarta érezni magát, a sport pedig megadta neki ezt az erőt. 
Súlyos anorexiával küzdött hat éven keresztül, most az egészséges életmód híve, és hetente ötször edzForrás: Northfoto
  • A középiskolai tanárként dolgozó Chelsea Kamodynak 2004-ben, a nagymamája halála után siklott ki az élete. Nem tudta feldolgozni ezt a traumát, aminek rendkívül súlyos következményei lettek. Chelsea, hogy elmeneküljön önmaga elől, elkezdett napi 12 órákat edzeni, és hogy még inkább sanyargassa magát, kizárólag zellert és banánt evett. Az őrült, minden tudatosságot nélkülöző edzés és a koplalás nemcsak fogyást eredményezett, hanem azt is, hogy 2 éven belül Chelsea 23 csontját eltörte. Teljesen legyengült a szervezete, állandóan megbetegedett. Így ment ez 2014-ig, amikor a fiatal lány már csak 25 kilót nyomott, és kórházba került. A szervei már kezdtek leállni, amikor észbe kapott, és rájött, hogy ez a legutolsó esélye. Végül a sport terén kitűzött célok adtak neki új életet. Chelsea azóta bikinimodellként is versenyzett.
2014-ben a fiatal lány már csak 25 kilót nyomott, és kórházba került, végül a sport terén kitűzött célok adtak neki új életetForrás: Northfoto
  • Mindössze 11 éves volt, amikor fogyózni kezdett Amanda Kristiansen. Sajnos igencsak hamar étkezési rendellenességgé fajult a diétázás, amit azért kezdett el, mert elégedetlen volt a külsejével, illetve mert barátokat akart szerezni. A legrosszabb időszakban csak vízen és rágón élt a fiatal lány, aki 32 kilóra fogyott, és a társaitól még inkább elidegenedett. Végül az édesanyja miatt döntött úgy, hogy megpróbálja visszanyerni az irányítást az élete felett. Ebben a legnagyobb motivációt a sport jelentette számára, az edzőteremben ugyanis új célokat, új feladatokat talált. A normális étkezésre rendkívül nehezen állt vissza, nagyon hosszú és kemény folyamat volt ez számára, de megérte, mert ma már egészséges, életerős és nagyon is boldog. 
A legrosszabb időszakban 32 kilóra fogyott, de ma már egészséges, életerős és nagyon is boldogForrás: Northfoto, Instagram/amandakristiansen
  • Samantha Gallier gyermekkora egyáltalán nem volt felhőtlen. Több időt töltött kórházban, mint játszótéren. Súlyos szívbetegséggel jött világra. Három lyuk volt a szívén, problémák voltak a szívbillentyűkkel, továbbá aorta- és tüdővéna-szűkülete volt. Négyszer kellett komolyabb beavatkozást végezni, két alkalommal a klinikai halál állapotában volt két percig, de sikerült újraéleszteni. Fiatal korában folyamatosan azt érezte, hogy mindenből kimarad, elmegy mellette az élet, mígnem rátalált a szerelem, majd hozzá is ment Tomhoz, aki segítette és bátorította a lányt, többek között a sport iránti elköteleződés is tőle származik. Öt évvel ezelőtt kipróbálta magát az edzőtermek, a testépítés világában, és azóta is megmaradt a szenvedélye. Amióta pedig edzőterembe jár, az orvosok csodálkozva nézik, hogy mennyire egészséges. 2017-ben fitneszmodellként is színpadra lépett, és továbbra is szeretne versenyezni.
Súlyos szívbetegséggel jött világra, amióta pedig edzőterembe jár, az orvosok csodálkozva nézik, hogy mennyire egészségesForrás: Instagram/the_hearty_lifter_fitness
  • Néhány hetet jósoltak neki, amikor kiderült a veleszületett szívbetegsége, ma már azonban túl van négy műtéten és egy fitneszmodell-versenyen is Kristin Renae Hayza. Néhány hónapos volt, amikor kiderült, hogy két szívkamra helyett eggyel született, és többek között tricuspidalis billentyű atresia rendellenességet, pitvari szeptális hibát, és tüdőverőér-szűkületet is megállapítottak nála. Kristin az orvosok tanácsára nagyon sokáig tartózkodott a megerőltető sportoktól. 2013-ban azonban egy új kardiológussal kezdett együttműködni, aki némileg mást vallott. Azt ajánlotta, hogy ismerje meg a saját határait, hiszen az ő testét ő ismeri a legjobban. Ekkor kezdett Kristin egy kicsit erőteljesebben edzeni, és habár a határait nem akarja a végtelenségig feszegetni, a sport saját bevallása szerint rengeteget segített abban, hogy mentálisan is egészséges lehessen. Azt érezte, végre célja van az életének. Negyedik műtétje után, amikor is egy pacemakert ültettek be, fitneszmodellként is elindult egy versenyen.
Néhány hetet jósoltak neki, amikor kiderült a veleszületett szívbetegsége, ma már azonban túl van egy fitneszmodell-versenyen isForrás: Northfoto, Facebook/Kristin Renae Heyza