Banánból sosem elég - számos jótékony hatása van a gyümölcsnek

Forrás: Shutterstock -
vitamin energia banán jótékony hatás egészség étkezés gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki fogyókúrázik, általában kerüli a banánt, pedig rengeteg jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Ha szeretnél valami jót tenni a testeddel, szaladj le a boltba, és vegyél néhány darabot. 

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a banánt, ám aki fogyni akar, általában kerüli, pedig rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz.

Gyorsan telít

Jó, ha mindig van otthon vagy akár a munkahelyünkön egy fürt banán, hiszen energiában rendkívül gazdag. Szinte azonnal teltségérzetet okoz, így célszerűbb egy banánt enni, mint gyorsételt.

A banán lehet az egyik legjobb barátunk Forrás: Shutterstock

Távol tartja az orvost

Nagyszerű karotionidforrás, amely egy olyan antioxidáns, amely segít megvédeni testünket a fertőzésektől. Így nemcsak az alma, de a banán is remek táplálék lehet ebből a szempontból.

Mosolyt csal az arcodra

Hallottál már a triptofánról? Ez egy természetes hangulatszabályozó, amelyet a banán is tartalmaz. Ha bevisszük a szervezetünkbe, nyugodtabbak, jókedvűbbek leszünk.

223 kiló volt, ma már Ironman versenyeken indul az apukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-marcus-cook-223-kilo-volt-ma-mar-ironman-versenyeken-indul.htmlMarcus Cook élete egy megrendítő beszélgetés hatására vett fordulatot, amikor már 223 kilót nyomott. Életmódváltásának köszönhetően most viszont Ironman versenyeket teljesít, és jobban érzi magát, mint valaha. Ismerd meg Marcus történetét! Ez Zsír!OrigoBikiniben pózol Liptai Claudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190113-bikiniben-pozol-liptai-claudia-musorvezeto.htmlInstagram-posztjai tanulsága szerint a nyaralása minden percét élvezi Liptai Claudia. A műsorvezető gyönyörű helyen pihen férjével és gyerekeivel. Ez Zsír!OrigoNem elégedett a testével: diétába fogott Köllő Babetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190112-nem-elegedett-a-testevel-dietaba-fogott-kollo-babett.htmlBár Köllő Babett kitűnő formában van, ő elégedetlen a testével, és megfogadta, hogy változtat rajta. Még többet edz, és az étkezési szokásait is átalakította. Ez Zsír!OrigoEzt jelenti a csirkemell fehér csíkozottsága http://www.life.hu/ez-zsir/20190112-ezt-jelenti-csirkemell-feher-csikozottsaga.htmlAz egész világon fogyasztják a csirkemellet, és mivel ez egy egyszerűen és változatosan elkészíthető hús, nagyon sokat eszünk belőle. A tömegtenyésztés hatására azonban sok változás következett be, erre utalnak a fehér csíkok a csirkemellen, amelyek nem jelentenek jót. Ez Zsír!OrigoA 317 kilós Casey King egész nap videojátékozik, és addig eszik, amíg meg nem hal http://www.life.hu/ez-zsir/20190112-a-317-kilos-casey-king-egesz-nap-videojatekozik-es-addig-eszik-amig-meg-nem-hal.htmlA 34 éves gamer nem tud sem dolgozni, sem fürdeni magától. Még a ruhái is túl szűkek, ezért egész nap meztelenül játszik. Édesapja segíti őt, de mindezek ellenére nem akar leállni az evéssel. Ez Zsír!OrigoKarfiolhummusz: vegán, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú finomsághttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-karfiol-hummusz-vegan-glutenmentes-alacsony-szenhidrattartalmu-igy-keszul.htmlA hummusz használható szendvicskrémként, önmagában például grillezett zöldségekkel, de készítheted mártogatósnak, vagy akár egy pitát is megkenhetsz vele, majd mehet is hozzá a többi finomság ízlés szerint. A hummusz eredetileg csicseriborsóból készül, ami egyébként rendkívül egészséges és kiváló fehérjeforrás. Most mégis mutatunk egy szintén nagyszerű receptet, egy alternatívát, mégpedig karfiolból. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.