A kis alapterületű lakások gyakran okoznak fejtörést tulajdonosaik számára. Szeretnék minél jobban kihasználni az apró tereket, miközben vágynak a luxus csipetnyi érzésére is. Ilyenkor érdemes felkeresni egy belsőépítészt, aki mind a tökéletes és személyre szabott elrendezésben, mind a cél elérése érdekében kívánt bútorok és kiegészítők beszerzésében szakértő segítségünkre lehet. Így tett a mostani, 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa is, aki a Geppetto belsőépítész iroda segítségét kérte.

A Duna-parton lévő lakást a tulajdonosa hosszú távú kiadásra szánja. Fontos volt tehát, hogy a tervezett funkciók ne nyomják össze a teret, a csodás panoráma mellett pedig a belső is értékké változzon.

Átalakítás, avagy sok apróból egy nagyot

A lakás hat kisebb helyiségre volt osztva, amelyek kicsik és zsúfoltak voltak. Ugyanakkor a teraszra kilépve szinte rászakadt az emberre a lenyűgöző látkép. A tervező, Tas Fruzsina elsődleges célja, ennek a kettőségnek a feloldása volt.

Az úgynevezett térszervezés célja nem volt más, mint a lehető legnagyobb egybefüggő tér megalkotása a minimálisan szükséges terek leválasztásával. Így a falakat kibontották, az elrendezésnek köszönhetően kimondottan tágas fürdőszoba pedig egy tárolórendszer mögé került, szinte elrejtve.

A teraszra kilépve szinte rászakad az emberre a lenyűgöző látképForrás: Geppetto Belsőépítész Iroda

A rejtekhelyként is működő tárolóban a ruháktól a porszívóig szinte minden elfér. Kívülről egyfajta kompakt dobozként jelenik meg, de azért, hogy ne legyen túl robusztus a megjelenése, és a kihasználhatóságát is maximalizálják, a belsőépítész csapat tölgyfurnéros „beharapásokkal" nyitotta meg, amit könyvespolcként vagy akár kabátok felakasztására is lehet használni. A hálótér és a nappali egy szintén tölgyfurnéros térelválasztóval lett elkülönítve. A konyha közvetlenül a bejáratnál helyezkedik el, és teljesen nyitott az ablakok felé.

A lakás majdnem minden pontjáról rá lehet látni a teraszra, ezáltal pedig a városra, és az itt lakók is könnyedén tudnak kapcsolatot teremteni egymással, bárhol is legyenek épp a lakásban.

Tas FruzsinaForrás: geppetto.hu
Tas Fruzsina és csapata
A stúdió, amelynek Fruzsina is a tagja , az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész iroda. A nemzetközi mércével mérve első rangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.

Az anyag és színhasználat letisztult és egységes: a fekete-fehér kontrasztok keménységét oldják a réz, tölgy és aranyszínű felületek, a matt frontok mellett itt-ott megcsillan a fény a tárgyakon. Ennek oka nem más, mint hogy a lakás belső tere egyfajta méltó háttérként szolgáljon a panorámával, és még véletlenül se konkuráljon vele.

Az átalakítással egy tágas, kényelmes lakást teremtett a tervezőcsapat, amely letisztultsága ellenére megadja a luxus érzetét, így válik az 50 négyzetméteres ingatlan kellemes otthonná a majdani bérlők számára.

Kattints a képre a galéria megnyitásához!

Forrás: Geppetto Belsőépítész Iroda