Ezekre a szerszámokra van szükséged, ha nem barlangban élsz

kalapács otthon csavarhúzó barkács lakás szerszám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell barkácsművésznek lenned ahhoz, hogy egy szerszámos láda birtokosává válj. A lakásban számtalan olyan nem várt esemény következhet be, vagy épp tervezett projekteket szeretnél megvalósítani, amelyek esetén jó, ha nem kell átrohannod a szomszédhoz, bízva abban, hogy otthon találod. Mutatjuk, milyen szerszámokra van szükséged, ha nem akarsz folyton másra várni, és szakembert hívni.

Kalapács

Bár ez teljesen alapvető, mégis sok háztartás nélkülözi. Rengeteg mindenhez kellhet – a képek falra helyezésétől kezdve a madáretetőkön át a kiálló szegélylécekig –, és bánni sem nehéz vele. Sőt akár klopfolóként vagy diótörőként is használhatod. Ha valóban semmiféle affinitást sem érzel magadban az otthoni barkácsolásra, egy kalapácsot és pár szöget akkor is érdemes beszerezned.

A kalapács rengeteg mindenhez kellhet, és bánni sem nehéz vele Forrás: Shutterstock

Csavarhúzók

Nem csupán a bútorok összeállításánál lehet rájuk szükséged. Például gyerekjáték, rádió vagy más elektronikai eszköz elemcseréjénél, bensőjükben való ténykedéshez is elengedhetetlenek a különböző méretű és típusú csavarhúzók.

Húzd magadra a munkásnadrágot! - Nők és a lakásfelújítás


Annak, aki már próbált szakembert találni kisebb, vagy akár nagyobb lakásfelújítási munkák elvégzésére, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte a lehetetlennel próbálkozott. Mit tehetünk hát, mi nők, egy ilyen helyzetben? Megcsináljuk magunk. Olvasd tovább!

Állítható csavarkulcs

Sosem tudhatod, mikor kell meglazítanod vagy épp meghúznod egy csavart – például a használattól önálló életet élő széken. Az állítható csavarkulccsal nem kell aggódnod, hogy a megfelelő méretűt vetted-e ki a szerszámos ládából, hiszen mozgatható állkapcsa van, amelyet az anya vagy csavar méretétől függően állíthatsz.

Fogó

Ez egy igazán multifunkcionális eszköz. Segítségével könnyebben megy a csavarozás, és a helyén tudsz tartani olyan kis elemeket is – például egy vízvezeték-gyorsszerviz esetén –, amilyeneket kézzel képtelen lennél, sőt. A csípőfogóval még a drótok sem foghatnak ki rajtad.

1. Suszterkalapács - mall.hu 4490 Ft, 2. Csavarhúzószett - bauhaus.hu 3490 Ft, 3. Kombinált fogó - obi.hu 699 Ft, 4. Mérőszalag - praktiker.hu 1990 Ft, 5. Állítható csavarkulcs - holnembolt.hu 1730 Ft Forrás: Life.hu

Mérőszalag

Egy megfelelő mérőszalag elengedhetetlen festés, bútorvásárlás és -elhelyezés, valamint kisebb felújítások során.

Tüntesd el a lakásból a kutyaszőrt http://www.life.hu/otthon/20190128-tuntesd-el-a-lakasbol-a-kutyaszort-egyszeru-es-hatekony-modszerek.htmlÓriási tévhit, hogy a kutyák szőre csak tavasszal, a vedlés időszakában hullik. Bár a lakásban tartott ebek szőre nem dúsul be annyira, mint a kerti társaiké, a szőr-gond így is jelen van. Ebben fogunk most a segítségedre lenni. OtthonOrigoA legmenőbb egyedi családi képekhttp://www.life.hu/otthon/20190123-egyedi-csaladi-kepek-melyekkel-szemelyre-szabhatod-otthonod.htmlA családi képek minden otthon elengedhetetlen díszei. Csodás érzés időnként rájuk pillantani. Egy-egy meghitt pillanat, boldog perc megörökített momentumai ezek, amelyek mindig mosolyt csalnak az arcunkra, még egy keserűbb nap után is. A saját magunk készítette képeken kívül gyakoriak a műtermi fotók is a falakon, kisasztalokon, de mi lenne, ha sokkal egyedibbek is lehetnének? És most nem a szuper családfákra gondolunk. OtthonOrigoNe a kukába szórd a törött tükröt!http://www.life.hu/otthon/20190116-a-torott-tukor-sokfele-felhasznalasa-otthonodban-diys-tippek.htmlA tükör mindig is egyfajta földöntúli többletjelentéssel bírt. Számos babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. De mégis milyen szerepe lehet a lakásban, ha széttörik? OtthonOrigoÍgy dobd fel öreg, megunt bútoraidathttp://www.life.hu/otthon/20190111-igy-dobd-fel-oreg-megunt-butoraidat-butorfelujitas-hazilag.htmlEgyáltalán nem ritka, hogy van legalább egy olyan nagyobb bútordarab az otthonodban, amelyet már meguntál, vagy épp nem passzol az új dizájnhoz. Netán megakadt a szemed egy garázsvásáron, nagyszüleidnél egy régebbi szekrényen, asztalon, de ráférne némi frissítés. Nem kell feltétlenül asztaloshoz vinned, hogy ismét szép és impozáns külsőt kapjon. Vedd kezedbe a bútor felújítását! OtthonOrigoHázak a homályzónából - Eszement építészeti és kivitelezői megoldások - Fotók http://www.life.hu/otthon/20181119-eszement-epiteszeti-es-kivitelezoi-megoldasok-hazakon-fotok.htmlAhogy arról korábban már írtunk, annyira nehéz jó szakembert találni ma Magyarországon, hogy sokan különböző „szakiképző" tanfolyamon sajátítják el a lakásfelújítás praktikáit. Nos, a következő képeket elnézve, lehetséges, hogy erre egyre többen fognak vállalkozni. OtthonOrigoAz idei év legköltséghatékonyabb lakásfelújítási tippjei http://www.life.hu/otthon/20181216-2018-koltseghatekony-lakasfelujitasi-tippjei.htmlIdén is hoztunk pár olyan szuper lakásfelújítási ötletet, amelyekkel elképesztő változásokat tudsz elérni otthonodba anélkül, hogy egy kisebb vagyont kellene kifizetned. Ezekből szemezgettünk. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.