Nem kell barkácsművésznek lenned ahhoz, hogy egy szerszámos láda birtokosává válj. A lakásban számtalan olyan nem várt esemény következhet be, vagy épp tervezett projekteket szeretnél megvalósítani, amelyek esetén jó, ha nem kell átrohannod a szomszédhoz, bízva abban, hogy otthon találod. Mutatjuk, milyen szerszámokra van szükséged, ha nem akarsz folyton másra várni, és szakembert hívni.

Kalapács

Bár ez teljesen alapvető, mégis sok háztartás nélkülözi. Rengeteg mindenhez kellhet – a képek falra helyezésétől kezdve a madáretetőkön át a kiálló szegélylécekig –, és bánni sem nehéz vele. Sőt akár klopfolóként vagy diótörőként is használhatod. Ha valóban semmiféle affinitást sem érzel magadban az otthoni barkácsolásra, egy kalapácsot és pár szöget akkor is érdemes beszerezned.

A kalapács rengeteg mindenhez kellhet, és bánni sem nehéz veleForrás: Shutterstock

Csavarhúzók

Nem csupán a bútorok összeállításánál lehet rájuk szükséged. Például gyerekjáték, rádió vagy más elektronikai eszköz elemcseréjénél, bensőjükben való ténykedéshez is elengedhetetlenek a különböző méretű és típusú csavarhúzók.

Forrás: Shutterstock
Húzd magadra a munkásnadrágot! - Nők és a lakásfelújítás


Annak, aki már próbált szakembert találni kisebb, vagy akár nagyobb lakásfelújítási munkák elvégzésére, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte a lehetetlennel próbálkozott. Mit tehetünk hát, mi nők, egy ilyen helyzetben? Megcsináljuk magunk. Olvasd tovább!

Állítható csavarkulcs

Sosem tudhatod, mikor kell meglazítanod vagy épp meghúznod egy csavart – például a használattól önálló életet élő széken. Az állítható csavarkulccsal nem kell aggódnod, hogy a megfelelő méretűt vetted-e ki a szerszámos ládából, hiszen mozgatható állkapcsa van, amelyet az anya vagy csavar méretétől függően állíthatsz.

Fogó

Ez egy igazán multifunkcionális eszköz. Segítségével könnyebben megy a csavarozás, és a helyén tudsz tartani olyan kis elemeket is – például egy vízvezeték-gyorsszerviz esetén –, amilyeneket kézzel képtelen lennél, sőt. A csípőfogóval még a drótok sem foghatnak ki rajtad.

1. Suszterkalapács - mall.hu 4490 Ft, 2. Csavarhúzószett - bauhaus.hu 3490 Ft, 3. Kombinált fogó - obi.hu 699 Ft, 4. Mérőszalag - praktiker.hu 1990 Ft, 5. Állítható csavarkulcs - holnembolt.hu 1730 FtForrás: Life.hu

Mérőszalag

Egy megfelelő mérőszalag elengedhetetlen festés, bútorvásárlás és -elhelyezés, valamint kisebb felújítások során.