A környezetébe abszolút illeszkedő, mégis modern és mindenféle luxussal felszerelt ingatlant rejt a Mont Blanc vidéke. A síelésre és a téli, illetve nyári kikapcsolódásra is tökéletes ház a világ leggazdagabb családjának a kezében van. Irigykedünk érte. 

Az első világháborút követően Noémie de Rothschild, Maurice de Rothschild báró felesége úgy döntött, hogy Franciaországnak hegyi üdülőhelyet kell létrehozni, ahogy Svájc már akkor is rendelkezett ilyennel: ez volt Saint Moritz. Noémie végül Megève település mellett döntött, itt alakította ki az üdülőfalut. Segítségére volt norvég síoktatója, Trygve Smith és François Parodi, egy fiatal francia síbajnok, akit Saint Moritzból csábított át.

Megève síparadicsomának látképeForrás: Shutterstock

1924-ben egy dombon álló vendégházból radikális átalakításokkal megépült az első szálló, a Hôtel du Mont d'Arbois. Nem sokkal később felkérte a 28 éves építészt, Henri-Jacques Le Même-t, hogy tervezzen számára egy hegyi farmházat. Miután elkészült a háromemeletes luxuslak, még 200 hasonló faházat építettek fel a környéken. Közben a síelés egyre nagyobb teret hódított, így egyre felkapottabb lett a téli sportok szerelmesei között a terület. A második világháború megakasztotta a beruházásokat, de a háború végeztével Megève síparadicsomában nyaralni státusszimbólum lett.

Ma hatalmas síelési terület, síiskolák, számos nemzetközi rendezvény, nyári sportolási lehetőségek kecsegtetik az ide utazókat, nem beszélve arról, hogy az Alpok messze a legszebb és legjobb felszereltségű luxusszállodáit, éttermeit és fürdőit kínálja. A Mont Blanc hotel, a Domaine du Mont d'Arboi, a Les Fermes de Marie a legelbűvölőbb hotelek között vannak, igazi hegyvidéki rusztikus báj jellemzi őket, de a luxus sem hiányzik belőlük.

Az első szálló, a Hôtel du Mont d'ArboisForrás: booking.com

A környék egyik legújabb Rothschild ingatlana egy elképesztően modern, mégis a természeti környezetbe illeszkedő hegyi lak. Megève városától három mérföldre fekvő Praz-sur-Arly felett építették meg a házat, amit Alain Mazza tervezett, a belső terek kialaklítása pedig Nathalie Oddo és Anne Gernez nevéhez fűződik. Az ingatlant hatalmas nyitott terek és rendkívül egységes megjelenés jellemzi a sok fa használata miatt. A ház olyan különlegességeket rejt, mint az 1970-es évekből származó muranói csillár, az erkélyről látható panoráma a Mont Blanc csúcsára, a párizsi bolhapiacon vásárolt kanapék, a körmedencéből nyíló fantasztikus kilátás, hogy úszás közben is élvezkedhessünk.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát:

Forrás: Gilles Trillard