Súlyosan megbetegedett a 7 éves kisfiú a szennyezett, mosatlan gyümölcstől

Forrás: Shutterstock -
betegség egérürülék ürülék fertőzés gyümölcs mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leptospirózisos megbetegedést jegyeztek fel Ivano-Frankivszk megyében. A 7 éves kisfiú valószínűleg egérürülékkel szennyezett, mosatlan gyümölcstől betegedett meg. 

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium Regionális Laboratóriumi Központjából jelentették, hogy leptospirózisos megbetegedést regisztráltak egy 7 éves kisfiúnál Ivano-Frankivszk megyében – írja a Kárpátinfo.net.

A kisfiú valószínűleg mosatlan, egérürülékkel szennyezett almától fertőződhetett meg. Az ilyen jellegű megbetegedések fele a higiéniai szabályok be nem tartása miatt következik be.

Súlyosan megbetegedett a 7 éves kisfiú a szennyezett, mosatlan gyümölcstől Forrás: Shutterstock

A leptospirózis egy akut fertőző és ragályos megbetegedés, a Leptospira interrogans baktérium, illetve annak különböző típusai okozzák. Nem minden esetben jelentkeznek tünetek, ha igen, akkor lehetnek enyhébbek, mint például fejfájás, izomfájdalom, láz. Ha viszont súlyosabbak, akkor tüdővérzés vagy agyhártyagyulladás is felléphet.

Rá sem lehet ismerni a Baywatch egykori bombázójára, Nicole Eggertrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190207-ra-sem-lehet-ismerni-a-baywatch-egykori-bombazojara-nicole-eggertre.htmlNicole Eggertet a Baywatch bombázójaként ismerte meg a világ, de az utóbbi években igencsak elhagyta magát. Ez Zsír!Origo218 kilóról fogyott le a fiatal fiú: ma már kockás a hasa http://www.life.hu/ez-zsir/20190206-alejandro-porro-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlA 26 éves Alejandro Porro pizza- és videojáték-függő volt, bár nem gondolta, hogy ennyire rossz a helyzet, amíg rá nem állt egy mázsás mérlegre, ami 218 kilót mutatott. Ismerd meg Alejandro életmódváltásának történetét! Ez Zsír!OrigoSchobert Norbi űrhajósdiétával formálja testét - megmutatta, hogyan hathttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-schobert-norbi-urhajosdietaval-formalja-testet-megmutatta-hogyan-hat.htmlSzéfben őrzött 30 éves űrhajósdiétával rukkolt elő Schobert Norbert a napokban. Most azt is megmutatta, hogyan formálja a testét. Ez Zsír!OrigoCzippán Anettnek sikerült leadni a szülés utáni felesleget, de még nincs vége az edzésnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-czippan-anettnek-sikerult-leadni-a-szules-utani-felesleget-de-meg-nincs-vege-az-edzesnek.htmlCzippán Anett kemény munkával elérte a vágyott súlyát, de még nincs vége a munkának: küzd a pocakjával. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoA napi rendszeres kávéfogyasztás jótékony hatással lehet a szervezetünkrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190205-a-kave-napi-rendszeres-fogyasztasa-jotekony-hatassal-van-a-szervezetunkre.htmlSokan javasolják az egészségtudatos életet élők számára, hogy reggel kávé helyett inkább teázzanak, vagy egyáltalán ne serkentsék magukat semmivel. Nos, a következőkben igen érdekes összefüggésekre fogjuk felhívni a figyelmet, amelyekben a kávé nem mint az ördög fekete itala szerepel. Ez Zsír!OrigoAz 5 legegészségesebb téli zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20190201-a-legegeszsegesebb-teli-zoldsegek.htmlHabár télen nincs olyan nagy választék, azért nem kell lemondanod a hazai zöldségekről, amelyek rendkívül egészségesek, és még fogyni is lehet velük. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.