Egy igen érdekes olvasói levelet kaptunk, amelyben a szerelem különböző hévvel való megélése jelent terhet egy kapcsolatban. Sőt, egyenesen egy szakításba csöppenhetünk, ami csak pár nap múlva lesz kimondva.

Egy kapcsolat akkor felhőtlen és teljes mértékig boldog, ha abban mindkét fél szereti és tiszteli a másikat. Természetesen ezeken kívül is számos egyéb dologtól függ, hogy hosszú távon jól fog-e működni, de ezen alapok nélkül egy párkapcsolat lényegében halálra van ítélve. Ám még a kétoldali szerelem sem jelent zálogot, mint ahogy az a lenti levélből is jól látszik.

Egy kapcsolat akkor felhőtlen és teljes mértékig boldog, ha abban mindkét fél szereti és tiszteli a másikat – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

„Kedvesem!

Csak pár hónapja vagyunk együtt, és tényleg nagyon szeretlek, de szakítani fogok veled. A rajongásod, a mindent elsöprő szerelmed az elején még nagyon tetszett. Igazából imádtam. De most már terhesnek érzem. Lehet, hogy nem is nekem szól. Ezen is elgondolkodtam. Egyszer volt egy barátom, aki nem is belém, hanem a szerelem érzésébe volt szerelmes. Mintha ezt látnám benned is. Irreális az a fajta rajongás, amivel körbeveszel. Nem vagyok én ilyen jó csaj, nem vagyok ilyen okos, nem vagyok ilyen jó fej, mint ahogy te leírsz például a barátaid előtt. Kezd kínossá válni nekem, hogy te sokkal többet teszel ebben a kapcsolatban, mint én. Szeretlek, de sokkal kevésbé, mint te. Ez elég hülyén hangzik, de kb. így tudnám a legjobban megfogalmazni. Neked mindig szép vagyok reggel, pedig borzalmasan nézek ki. Neked még az is aranyos, amikor náthásan zsepiről zsepire 'gyújtok'. Nekem azonban nem aranyos, amikor mackónadrágban ülsz a kanapén, és hangosan nyamnyogva eszed a csirkeszárnyakat. Tudom, hogy engem már a kapcsolatunk elején is sokkal több minden zavart, igazából téged semmi, hiszen én tökéletes vagyok a szemedben. De senki sem tökéletes, én szeretek néha tökéletlen lenni, de melletted ezt nem tudom megélni.

Olvasónk nem bírt el azzal a rajongással, amellyel a barátja körbevette – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Amiért hétvégén szakítani fogok veled, és hidd el, nekem is nagyon fog fájni, az amiatt lesz, mert nem hiszek neked. Nem hiszem el, hogy ennyire szeretsz. Emögött biztos, hogy valami más áll. Persze majd mondhatod, hogy hálátlan vagyok, a legjobb barátnőm is ezt mondta. Ő nagyon szeretne egy ilyen férfit maga mellett, és az elején tényleg nagyon szerettem is, hogy ilyen vagy, de lehet, hogy nekem mégis az kell, hogy hasonlóan szeressenek, mint én.

Szeretlek, és nagyon nehéz lesz kimondani, hogy vége. Ez a levél segített abban, hogy magamban is jobban rendezzem a gondolataimat. Nem akarlak bántani, fontos vagy nekem, de úgy érzem, a szerelmed megfojt.”

Üzennél valakinek? Tedd a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Öntsd ki a szíved nekünk, küldj levelet az info@life.hu e-mail címre!