Közel 4 milliárd forintért dobták piacra az Eleanor Roosevelt egykori otthonaként szolgáló ingatlant. A New York egyik legjobb környékén, az Upper East Side-on lévő épület igazi luxusotthont rejt. Less be az ajtók mögé!

Franklin D. Roosevelt a világtörténelem egyik legsötétebb időszakában állt helyt Amerika élén: 1933-tól 1945-ig volt elnök, egymás után négyszer választották meg. Felesége, Eleanor Roosevelt sem zárta ki magát a politikából, az emberi jogok szószólójaként tevékenykedett, küzdött a nők egyenjogúságáért, és támogatta az ENSZ megalakulását is. 

Eleanor Roosevelt az emberi jogok szószólójaként tevékenykedettForrás: Origo

Munkáját férje 1945-ös halála után sem adta fel. Ebben az időszakban az ötemeletes Upper East Side-i ingatlanban dolgozott, amelynek a földszinti apartmanját bérelte. Eleanor 1953 és 1958 között élt itt, és többek között olyan híres politikusokat, aktivistákat fogadott egykori otthonában, mint Indira Gandhi, Adlai Stevenson és John F. Kennedy.

Az épület 1873-ban épült, az építész M.C. Merritt volt. A piros téglás ház első szembetűnő jellegzetessége, hogy hat méter széles sincs, bent azonban 485 négyzetméteres teret rejt. Korábban apartmanokra volt bontva, ma már az egész épület egy családi házként vásárolható meg. A patinás ingatlanban négy hálószoba, hat kandalló, öt fürdőszoba és egy konditerem is található. Az óriási terasz sem hiányzik, 165 négyzetméteres szabadtéri rész tartozik az ötemeletes házhoz. Mindez potom 3,7 milliárd forintnak megfelelő dollárért megvásárolható.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Forrás: Donna Dotan/Stribling