Ma már szinte minden esztétikai problémára létezik megoldás, a nők nem is titkolják, hogy sok esetben segítséggel veszik fel a harcot az idővel. A legtöbb nőt az arcon megjelenő redők és ráncok zavarják, a megereszkedett arcbőr és a szemhéjak lógása is a leginkább zavaró változások közé tartoznak – árulja el dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Nem meglepő, hogy a nők szeretnének minél tovább fiatalosak, vonzóak maradni, és ha szükséges, ehhez segítséget is igénybe vesznek. A szakember szerint a legtöbben a sokasodó, mélyülő ráncaikkal nem tudnak kibékülni.

„Ennek megfelelően náluk is a legnépszerűbb a botox és a hialuronsavas arc- vagy ráncfeltöltés. A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere általában a botox, hiszen gyors, fájdalommentes és az eredmény látványos. A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, és a 15–20 perces beavatkozás hatása a kezelést követően nagyjából 3–6 hónapig tart. Népszerű a hölgyek körében a hialuronsavas ránc- vagy arcfeltöltés is, ebben az esetben a töltőanyagot tűvel vagy kanüllel juttatjuk a volumenhiányos területre vagy a ráncok alá különösebb fájdalom nélkül. A kezelés hatására a megjelenésünk éveket fiatalodhat úgy, hogy a természetes hatás is megmarad” – mondja dr. Széchenyi Kornél.

Az egyre sokasodó ráncokkal nehezen birkóznak meg a nőkForrás: Dreamstime

A leggyakoribb problémák közé tartozik a feszességét elveszítő megereszkedett arcbőr, a szemhéjak lógása és az állvonal kontúrjának egyenetlenné válása. A botox mellett is számos orvos-esztétikai kezelés létezik, a szalonokban a hialuronsavas töltés (arc és ajkak), a felszívódó PDO szálak és a lézeres arcfiatalítás is népszerűek.

A Plasmage műtét nélküli szemhéjplasztika is sokaknak nyújt segítséget a fiatalos külső visszanyerésében. „Az évek múlásával sok embernél a szem körüli bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát – valakinél gyorsabban, másoknál pedig lassan kitágul és megereszkedik és úgynevezett ptosis alakul ki. A felső szemhéj rálóg a szempillákra, az alsó pedig sokszor táskás lesz, ami által az arc idősebbnek tűnik, mint valójában. Régebben ennek az egyetlen megoldása a sebészi szemhéjplasztika volt a felesleges bőr kivágásával. Ma már azonban enyhébb vagy középsúlyos esetekben a plazmatechnológiának köszönhetően nem kell feltétlenül kés alá feküdni” – árulja el a szakember.