Hazatérhetett a világ legkisebb súllyal, 268 grammal született fiúcsecsemője

Forrás: Shutterstock -
Születés koraszülött csecsemő császármetszés család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fél évet töltött kórházban a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemője. Mindössze 268 gramm volt, amikor világra jött, most hazaengedték. 

Fél évvel ezelőtt jött a világra a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemője Tokióban. Most hazaengedték a kórházból. A baba már teljesen egészséges – írja a 24.hu a Japan Timesra hivatkozva.

A várandósság 24. hetében nem gyarapodott a kicsi testsúlya, az orvosok úgy ítélték meg, hogy veszélyben van az élete, így sürgősségi császármetszéssel segítették világra. Annyira apró volt a maga 268 grammjával, hogy elfért két tenyérben. A koraszülött intenzív osztályon megerősödött, idővel áttértek a természetes táplálásra.

Hazaengedték a 268 grammal született csecsemőt (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az Iowai Egyetem vezeti a Tiniest Babies Registry nevű honlapot, amelyen regisztrálják a világ legkisebb testsúllyal született, életben maradt gyermekeit. Az előző rekorder 274 grammal jött a világra, a lányok között pedig 252 grammos csecsemő a csúcstartó, aki 2015-ben nézhetett először a szüleire.

Az ilyen kis súllyal született babák túlélési esélye igen csekély, különösen a fiúk esetében.

Amikor a szenvedély eltiporta az észt – Legendás szerelmek (18+)http://www.life.hu/csalad/20190225-amikor-a-szenvedely-szerelem-eltiporta-az-eszt.htmlMinden ember vágyik a szenvedélyes szerelemre, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy meg is tapasztalja. Ám nem is biztos, hogy a szerencse szó használata ebben az esetben feltétlenül helytálló, hiszen nem csupán izzó érzelmeket képes nyújtani, a szenvedélyben ugyanis mindig ott rejtőzik a fájdalom és a pusztítás. Család--Angelina Jolie a gyermekeivel jelent meg egy sorozat bemutatóján - Fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190227-angelina-jolie-a-gyermekeivel-jelent-meg-egy-sorozat-bemutatojan.htmlAngelina Jolie kivételesen mind a hat gyermekével együtt jelent meg egy sorozat bemutatóján, így hosszú idő után végre készült róluk egy csoportkép. Család--Csodás fehérneműs fotók készültek a várandós Tücsirőlhttp://www.life.hu/csalad/20190226-csodas-fehernemus-fotok-keszultek-a-varandos-tucsirol.htmlElképesztő fotósorozat készült a várandós Tücsiről. A műsorvezető csodásan mutat, csupán fehérneműt és egy köntöst visel. CsaládOrigoErdélyi Mónikáék megmutatták, milyen a foszforeszkáló desszerthttp://www.life.hu/csalad/20190226-erdelyi-monikaek-megmutattak-milyen-a-foszforeszkalo-desszert.htmlSzámos videót készített már Erdélyi Mónika kislányával, Mollikával közösen. Ezekben általában valamilyen játékot tesztelnek, esetleg ötleteket adnak gyermekzsúrokhoz. Most sincs ez másként, megmutatták ugyanis, hogyan kell sötétben világító sütinyalókát készíteni. CsaládOrigoL. L. Junior a gyermekeiről vallott: boldog, kiegyensúlyozott kisfiúk – Videóhttp://www.life.hu/csalad/20190226-ll-junior-a-gyermekeirol-vallott-boldog-kiegyensulyozott-kisfiuk.htmlL. L. Junior nem vált vasárnapi apukává, rengeteg közös programot csinál a gyermekeivel, akiket most a tévében is megmutatott. Család--Az első 12 hónap pizzaszeletekben – Babafotózás kreatív módon http://www.life.hu/csalad/20190225-az-elso-12-honap-pizzaszeletekben-babafotozas-kreativ-anya-modon.htmlA csecsemőfotózás óriási biznisz, hiszen sokan áldoznak arra, hogy kisbabájukról profi fotók készüljenek. Ám ami még ennél is nagyobb népszerűségnek örvend, az a pici első 12 hónapjának megörökítése. Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy az ilyen jellegű képeket otthon, egy jobb minőségű telefonnal is el lehet készíteni. A kreativitás azonban ez esetben sem mellékes. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.