Az erkélyek, balkonok a társasházak apró kertjeiként, teraszaiként funkcionálnak, egy kis privát térként, amely a szabadság érzetét kelti. Az, hogy miként rendezed be, elsősorban attól függ, hogy mire használnád. A következőkben hoztunk pár példát arra, hogy a különböző igényekhez milyen kis csodavilágot lehet megalkotni, amelyhez nem kell kivételes kreativitás.

Pár virágláda a korlátra, egy pihenősarok; ez könnyen megvalósítható egy egészen apró erkélyen is. Reggelente kávézásra, délután olvasásra is kiválóan alkalmas, igazi kis menedék azoknak, akik lételeme a friss levegő és a madárcsicsergés.

Rendezd be az erkélyedet a saját igényeidnek megfelelőenForrás: Shutterstock

A kertpótló erkélyek esetén fontos, hogy a lehető legtöbb szabad felületen növények, virágok sorakozzanak, szinte már elrejtve előlünk az utca látképét. Könnyen túlzásba lehet azonban esni, ezért a tervezésnél vedd figyelembe, hogy a virágládák sokaságán túl egy kis asztalka is elférhessen, hiszen egy ilyen „kertben” nem elsősorban a lakásból élvezet gyönyörködni.

Virágok sokasága rejti el az utca látképétForrás: Shutterstock

A gyorsan növő futónövények remekül működnek az erkélyeken, hiszen így kevés virággal tudsz apró tündérországot teremteni, ráadásul még az utcán sétálók arcára is csempészhetsz némi mosolyt és vágyakozást.

Futónövényekkel teremthetsz tündérkertetForrás: Shutterstock

Az erkélyekre – hiába is tűnhet az előbbiekből úgy – nem kötelező növényhegyeket ültetni. Hiszen van, aki nem akarja délutánonként virággondozással tölteni az idejét. Elég lehet akár egyetlen zöld is, a fennmaradó helyet pedig kényelmes fotelekkel lehet kihasználni.

Kényelmes fotelekben jólesik az ebéd utáni sziesztaForrás: Shutterstock