Évek óta vitatott téma a leggings funkciója. A leggings egy nagyon is keresett ruhadarab, hiszen rendkívül kényelmes viselet. Sokan azonban nem a helyén kezelik, és úgy hordják, akár egy farmernadrágot, ami azonban óriási hiba, ráadásul szerencsétlen divatbakikat eredményez. Azt pedig egyikünk sem szeretné, ha a hátunk mögött kinevetnének bennünket. 

  • Átlátszik a fehérnemű 

A legginsszel az alapvető probléma az, hogy rendkívül vékony anyagból készül. Éppen ezért van az, hogy sokkal inkább harisnyaként kellene funkcionálnia, mintsem nadrágként. Egy derékig érő felsőrészt viselve mindent a nagyvilág elé tárunk. Egy igazán napsütéses napon pedig a legjobban rejtőzködő fehérnemű sem tud majd elbújni a kíváncsi tekintetek elől. 

Forrás: BoredBug
  • Minden hibát megmutat 

A  leggings annyira vékony és annyira sztreccses, hogy a narancsbőrt sem hagyja rejtve. Rengeteg olyan képet látunk, ahol ráadásul teltebb hölgyek viselik nem rendeltetésszerűen, azaz nadrágként, és minden kis redőt megmutat a testükön. Természetesen szeressük magunkat és a redőinket is, de próbáljunk mindig úgy öltözködni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Ahogy a sminkelés kapcsán is sokat hangsúlyozzuk, hogy a lényeg a legelőnyösebb részek kihangsúlyozása, úgy igaz ez az öltözködésre is. 

Forrás: Facebook/Jacqui Warnes, BoredBug
  • Bevág 

Talán nem is kell hosszan magyarázni, hogy az olyan ruhadarab, ami hajlamos bevágni, az nem utcára való. Érdemes alaposan megnézni magunkat a tükörben, mielőtt kilépünk a házból, és kerüljük el az olyan ízléstelen és minden tekintetet magára vonzó elemeket, mint a bevágásra hajlamos nadrág. 

Forrás: Northfoto, weibo.com

Válassz alternatív megoldást! 

Ha a kényelem miatt feltétlenül ragaszkodsz a leggingshez, akkor gondolj rá úgy, mint egy harisnyára, és ez alapján válogasd össze hozzá a többi ruhadarabot. Emellett alternatív megoldás lehet az úgynevezett treggings, amely átmenetet képez a leggings és a valódi nadrágok között. Kicsit vastagabb anyagból készül, így nem gond, ha rövidebb felsőrésszel viseled, hiszen nem látszik át. Jellemző, hogy zsebe ennek sincs, maximum díszzsebet varrnak rá. 

TreggingsForrás: Zara, H&M