Takarékoskodásra és a pénz értékére tanítja gyermekeit Csisztu Zsuzsa. Elmesélte, hogyan igyekszik gyermekeit a felelősségre nevelni, Himmer Csilla pénzpedagógus pedig elmondta, miként érdemest ezt csinálni.

"Nálunk az egyik sarkalatos kérdés, hogy megpróbálunk nem pazarolni. Sem az erőforrásokkal, tehát villanyokat leoltjuk, vizet elzárjuk stb. Sem pedig étellel, sem semmi egyébbel" – mesélte a Fem3 Café műsorában Csisztu Zsuzsa, aki igyekszik megtanítani gyermekeinek a pénz értékét és az ezzel járó felelősséget. 

"Mindig azt szoktam mondani, hogy ha nem is eszed meg az uzsonnád, ne dobd ki, hozd haza. Lássam, hogy mi tetszett, mi nem tetszett. Az étel is egy ilyen szent dolog, én ezt tanultam otthon" – folytatta Csisztu. Hozzátette: náluk működik a zsebpénzrendszer is. 

Himmer Csilla pénzpedagógus szerint egész kisgyermekkortól szoktatni kell a gyermekeket a pénzgazdálkodásra. Kiderül az is, hogy a gyerekek rengeteg olyan dologból információt szűrnek le, amelyre a felnőttek talán nem is gondolnának. Például egy plázában eltöltött céltalan vásárlásból vagy épp a bankautomata látványából. Egy igazán kisgyermeknek például a bankautomata egy meseszerű csoda lehet, hiszen a falból csak úgy dőlhet a pénz.