A modern lakberendezést gyakran összemossuk a minimalista és az ipari dizájnnal. A 21. századi belső terek azonban nem feltétlenül jelentik a letisztultságot és a színek, formák visszafogottságát. Erre tökéletes példa az úgynevezett hippi stílus, amit bohémként és bohóként is szoktak emlegetni.

Drew Barrymore híres egyedi stílusáról, kalandvágyáról, szenvedélyességéről. A színésznő most valami újba kezdett, lakberendezési kollekcióval jelentkezett. A bútoraira és kiegészítőire összességében az eklektika jellemző, mely nem egy élesen különálló stílus, inkább különböző korok és irányzatok ízléses vegyítését jelenti. Mégis a Hawaii-imádó Barrymore alapvetően a bohém dizájnt helyezi előtérbe. Kollekcióját jelenleg a Walmart kínálatában találjuk meg, de bízunk abban, hogy Európában is hamarosan talál forgalmazót.

 

Drew Barrymore hippi lakberendezési kollekciót dobott piacraForrás: walmart.com

A bohém, avagy hippi stílusra nem a káosz, hanem a formák és színek egyszerre impulzív, mégis békés együttélése jellemző. Keverd kedvedre a stílusokat, például a különböző etnikai motívumokat az egzotikus és antik bútorokkal. Egy ízig-vérig bohém otthonban kiemelt helyet kapnak a művészeti tárgyak – festmények, kerámiák, szobrok –, no meg persze az utazásokról magunkkal hozott emléktárgyak.

Barrymore bohém kollekciójának néhány darabjaForrás: walmart.com

Hagyj teret a kísérletezésnek: akassz egy bolhapiacon beszerzett, cirádás fémkeretes tükörre kézzel készült álomfogót. A bohó stílus remek teret ad a kreativitás kiélésének és az önmegvalósítás határtalan megélésének.

A hippi dizájnnak azonban van egy elegánsabb, visszafogottabb oldala is, amelyben egyetlen alapszínhez társulnak a színes, motívumokban gazdag kiegészítők.

Összegyűjtöttünk pár itthon is kapható, bohém életérzést közvetítő tárgyat:

Forrás: vidaxl.hu