Az építészetről gyakran teszünk említést úgy, mint az esztétikát magas színvonalon képviselő művészeti ágról. Ám Belgiumban az emberek furcsa szokásnak hódolnak, ők ugyanis szeretik megalkotni a saját, teljesen egyedi házukat, amelyek többsége nem épp impozáns külsővel dicsekedhet.

Hannes Coudenys az Instagram-oldalán gyűjti – már 2012 óta – az ilyen csúnya házakat és épületeket. Egyfajta hitvallásának érzi, hogy a belga építészet negatív gyöngyszemeit archiválja az utókor számára.

Érdekes lenne megkérdezni az alapkoncepcióról a tulajdonost és az építészt. Talán úgy vélték, a sokféle nyílászárófajta közül felesleges egyet kiválasztani, ha mindent be tudják építeni. Mindenesetre, kissé olyan, mintha ez a ház támadni készülne.

Ez a ház kissé olyan, mintha támadni készülneForrás: Instagram/uglybelgianhouses

Önmagában az, hogy egy kisállatot formázzon a házunk, bűbájos ötlet. Ennek a nyuszilaknak a megvalósítása azonban egy kissé félrement. Inkább hajaz egy zombi nyúlra, mint a cuki kis bolyhosra.

Ennek a nyuszilaknak a megvalósítása egy kissé félrementForrás: Instagram/uglybelgianhouses

Erre nehezen lehet szavakat találni. Adott egy szocreál épület, amely köré felhúztak egy századfordulósnak álcázott, modern „keretet". Szinte hihetetlen, hogy ez a terv a városvezetés asztalára kerülvén megszerezte a többségi szavazatot.

Egy szocreál épület, amely köré felhúztak egy századfordulósnak álcázott, modern „keretet"Forrás: Instagram/uglybelgianhouses

További csúnya épületekért kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: Instagram/uglybelgianhouses