Mindent tud a rizsről, így csak Rice Girl néven emlegetik Momoko Nakamurát. Most elárulja, hogy a rizsfőzés sokkal összetettebb, mint eddig gondoltuk.
A rizsfőzést alapvetően egyszerű dolognak gondoljuk, ám Momoko Nakamura, akit csak Rice Girlként emlegetnek, most elárulja, hogy egy kicsit bonyolultabb, mint gondolnánk. A Nuus azt írja, hogy Momoko szerint a rizst főzés előtt háromszor át kell mosnunk, hogy megszabaduljunk a felesleges keményítőtől.
A főzés is négy szakaszra bontható.
- Mérjünk ki egy adag rizst, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, melegítsük forráspontig.
- Amikor elkezd forrni, állítsuk magas lángra, majd így főzzük egy percig. Ez azért kell, hogy az összes felemelkedjen a víz tetejére.
- Vegyük a lángot alacsonyra, tegyünk rá fedőt, és főzzük 30 percig.
- Ha letelt a 30 perc, kapcsoljuk le a lángot, pihentessük a rizst még 10 percig. Ha ezután lyukakat látunk a rizs felszínén, jól dolgoztunk. Ezután osszuk egy szedőkanállal négy részre a rizst, majd kavarjuk át óvatos mozdulatokkal. Ezután már tálalhatunk.
