Nem segít a fogyásban a citromos víz

Forrás: Shutterstock -
víz fogyás citrom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta tartja magát a köztudatban az a tévhit, hogy a reggeli előtt megivott citromos víz gyorsítja a fogyást, és segíti az anyagcserét, de ez nem igaz. 

Karen Ansel, a Stay Younger, Live Longer szakértője elmondta azonban, ami persze sokak számára nem újdonság: „Egyáltalán nem fog zsírt égetni ez a módszer."

A mítosznak annyi igazsága lehet, hogy ha étkezés előtt vizet iszunk, kevesebbet eszünk, ami valóban segíti a fogyást, a citromnak azonban csak ízesítő szerepe van. „A citrom hozzáadása nem gyorsítja a kalóriaégetést" – mondja Ansel.

Forrás: Shutterstock

5 tévhit az edzésről és a fogyásrólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190407-5-tevhit-az-edzesrol-es-a-fogyasrol-ezt-kell-tenni.htmlEgyre több ember sportol hazánkban is, legyen szó csapatsportról vagy egyéni tréningről. Ráadásul a nyár közeledtével még többen kezdenek alakformálásba. Azonban kevesebben vannak azok, akik az edzést igazán tudatosan, a szervezetük minden rezgését és igényét figyelembe véve végzik. Pedig mindez nagyon fontos ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy azt gondolták, mindent megtesznek az alakformálásért, de mégsem jött a várt eredmény. Szomor Dávid személyi edző elárulta a legnagyobb általánosan elterjedt tévhiteket az edzéssel és a fogyással kapcsolatban. Ez Zsír!--Lányával sportol Szandi: mindketten nagyon hajlékonyakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190328-lanyaval-sportol-szandi-mindketten-nagyon-hajlekonyak.htmlSzandi és lánya Blanka, anya-lánya programon vettek részt, és egy látványos fotót is posztoltak az eseményről. Ez Zsír!OrigoPalik László elmondta, miért fogyott lehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190203-palik-laszlo-teves-elmondta-miert-fogyott-le.htmlAz Exatlon Hungary házigazdája, Palik László őszintén vallott arról, miért döntött úgy, hogy életmódot vált. Ez Zsír!--Bikiniben pózol Liptai Claudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190113-bikiniben-pozol-liptai-claudia-musorvezeto.htmlInstagram-posztjai tanulsága szerint a nyaralása minden percét élvezi Liptai Claudia. A műsorvezető gyönyörű helyen pihen férjével és gyerekeivel. Ez Zsír!OrigoNem elégedett a testével: diétába fogott Köllő Babetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190112-nem-elegedett-a-testevel-dietaba-fogott-kollo-babett.htmlBár Köllő Babett kitűnő formában van, ő elégedetlen a testével, és megfogadta, hogy változtat rajta. Még többet edz, és az étkezési szokásait is átalakította. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.