A muffin elkészítése még azok számára is remek lehetőséget kínál, akik nem érzik túl otthonosan magukat a konyhában, és túl vannak már pár odaégett vagy épp félig nyers süteményélményen. Annál pedig, hogy szinte bűntelenül fogyaszthatjuk a cukormentes változatait, ráadásul a csokoládé mámorító közegében, nincs is jobb dolog anyák napján. Jó, természetesen van, de kiegészítésként egyszerűen álomszerű.
Lepd meg vele magadat, vagy készíts el ajándékként vasárnapra, esetleg tedd a hétköznapok kényeztető elemei közé.
Cukormentes csokoládés muffin – recept
Hozzávalók:
- 2 csapott evőkanál liszt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 2 evőkanál nyírfacukor (xilit)
- 4 egész tojás
- 4 evőkanál növényi olaj
- 25 gramm étcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd alaposan keverd el a tojásokat az olajjal. Ezután add hozzá a sütőporral előzőleg összedolgozott lisztet, a kakaóport, a sütőport, a vaníliakivonatot, a nyírfacukrot és a fahéjat. Miután összeállt a tésztád, az apróra vágott csokoládét is keverd el benne.
A sütőformába helyezd el a muffinpapírokat és töltsd meg őket a tésztával. Figyelj arra, hogy a muffinok sütés közben meg fognak emelkedni. 20 perc alatt készen is vannak a csupa csokis, cukormentes sütemények.
Jó étvágyat!