Sokan akarnak gazdaggá válni, ezért pedig a legkülönfélébb eszközöket sem félnek bevetni. Egy orosz nő szinte már művészi szinten hazudott a remélt jólét érdekében. Ismerd meg Anna történetét, aki miatt a gazdagok most foghatják a fejüket.

Anna Szorokin Oroszországban született. 16 éves volt, amikor a szüleivel Németországba költözött egy jobb élet reményében. Édesapja sikeres, de kis vállalkozást épített fel, a fiatal lány pedig az érettségi után Londonban tanult tovább. Az ottani tanulmányait hamar félbehagyta, egy kis időre visszaköltözött szüleihez, majd Párizsba ment szerencsét próbálni. Ott a Purple divatlapnál helyezkedett el gyakornokként. Élete ekkor vett igen furcsa fordulatot. Az addig csendes, visszafogott lány a nevét Anna Delveyre változtatta, és elkezdett felépíteni egy hamis, ám mindenképp jobban csengő háttértörténetet. 

Önmagát gazdag örökösnőnek állította be, aki épp arra vár, hogy kifizessék a hatalmas vagyonát. 

Anna Szorokin Anna Delvey álnéven évekig német örökösnőnek hazudta magát, és átverte New York elit köreit (a kép jobb oldalán)Forrás: AFP

Apjáról – akinek klímaszerelő cége van – hol orosz olajmágnásként, hol műkereskedőként, hol pedig diplomataként mesélt. Anna iratokat hamisított – ezek egy része azonban nem bizonyítható –, amelyekkel hatalmas összegű bankkölcsönöket vett fel, sőt az ismerőseitől is kölcsönkért nagyobb összegeket, így tudta biztosítani a gazdagság látszatát. Luxuséletet élt, partikat adott, utazgatott, méregdrága ruhákban járt. Bekerült a New York-i elitbe, ahol az Anna Delvey Alapítványhoz keresett befektetőket, amihez egy közel 100 oldalas, igényes prospektust is készített. Anna két végén égette a gyertyát, ami egy idő után törvényszerűen összeért. 

Forrás: Getty Images
A világ 9 leggazdagabb nője

A köztudatban a gazdag nők gyakran csak kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, a legtöbbjük a sikereit és a vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke" olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású.

A New York-i főügyész az Anna által hotelekkel, éttermekkel, bankokkal és az elit egy részével szemben okozott kárt 275 000 dollárra, azaz 80 millió forintra becsüli. A csalót akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A szélhámos nőt akár 15 évre is rácsok mögé zárhatjákForrás: AFP/Timothy A. Clary

Anna Szorokin alias Anna Delvey ügyvédje szerint a nő bűne mindössze annyi, hogy megjátszotta a gazdagot, ami erkölcstelen ugyan, de nem büntetendő. A vád képviselője erre úgy reagált, hogy az, hogy magáról mást állított, valóban nem minősül jogi fogalomnak, de a dokumentumhamisítások és a pénzügyi csalások már annál inkább. Ezért pedig felelnie kell a most 28 éves, orosz nőnek.