Ez az üvegfalú ház figyelembe veszi az őt körülvevő brazil erdő minden szépségét, és utat enged ennek a csodának, szinte beinvitálja a tényleges lakókörnyezetbe, mindezt pedig rendkívül exkluzív módon. Bár privát szféráról itt nem beszélhetünk, a szomszédoktól mentes, ám fáktól annál dúsabb környezet mégis biztosítja a nyugalmat.

Ezt az egyedülálló házat úgy tervezték, hogy egy nyugodt pihenőhely lehessen, ahol a tulajdonos úgy élheti a mindennapjait, hogy közben a nap 24 órájában el tud merülni a természetben, mindezt távol a brazil nagyvárosi forgatagtól. Az Atelier Branco építészirodának nem volt könnyű dolga, hiszen ezt a csodás 200 négyzetméteres házat egy domboldalra álmodták meg.

Ezt az egyedülálló házat úgy tervezték, hogy nyugodt pihenőhely lehessenForrás: Atelier Branco Arquitetura

A lépcsőzetes szerkezet, a betonváz és a rengeteg üvegfelület mesés hatást kelt, hiszen egyáltalán nem környezetidegen. Mivel szó szerint át lehet látni rajta, időnként olyan, mintha ott sem lenne. A körülötte lévő természet szinte nem is igazán különíthető el a belső tértől.

A már említett lépcsőzetes szerkezetnek köszönhetően a nappali a legmagasabb helyiség, a sík tető vonalát pedig további két emelet követi. Szilárd falak hiányában a tervező csapat a fapadlóban helyezte el a vezetékeket, és ott találhatók az aljzatok is. Az ingatlan szellősségét a belső terek bútorainak minimalizálásával is hangsúlyozták.

A sík tető egy egybefüggő nyitott teret biztosít a tulajdonosoknak, amit a ház körül nem kaphatnak meg. Sőt, a peremén még egy sekély tó is helyet kapott.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: Atelier Branco Arquitetura