Az Anti Reality Instagram-oldalon olyan épületeket csodálhatunk meg, amelyek mintha csak egy sci-fi történetből léptek volna elő. Ezek természetesen csupán látványtervek, de reméljük, hogy a jövőben elérkezik az az idő, amikor elhagyjuk a „földhözragadt" építészeti stílusokat, és merész házakat kezdünk építeni.

Antarktiszi ház a tengerből 

Ez a tengerben álló otthon kissé olyan, mint egy hatalmas medence és egy olajfúrótorony ötvözete. Az alsó szinten nem a nappali, hanem a tágas és mély úszómedence kapott helyet, ami nem a hagyományos csempefallal, hanem üveggel van burkolva, így szinte együtt úszhatunk a pingvinekkel anélkül, hogy a ragadozóktól vagy a jeges víztől kellene tartanunk. Ráadásul a medencében kapott helyet a kandalló, ami így valóban jövőszerű élményt nyújt.

Antarktiszi ház a tengerbőlForrás: Instagram/anti_reality

Kabin a sziklában

Ez a meseszerű látvány fogadja azokat, akik olyan merészek, hogy egy sziklás parton tervezik az életüket. A természet és a víz közelsége, a partnak csapódó hullámok hangja és az ember lelkéig hatoló panoráma már önmagában is sokakat csábítana egy ilyen otthonba. Belül természetesen a luxus uralkodik, de visszafogottan, hogy a benső is harmonizáljon a ház környezetével. Egészen lenyűgözően visszafogott, épp, amennyire kell.

Kabin a sziklábanForrás: Instagram/anti_reality
Forrás: Instagram/anti_reality
Ilyet még nem láttál! Óceánparti arany nyaraló, medencével a tetején


Láttunk már rendhagyó formájú házakat, de ez még minket is meglepett. Nem elég, hogy az alapja egy sarkainál tompított háromszög, ráadásul a teteje egy teljes értékű medence. Mindez ráadásul az óceán partján, arany színben. Hihetetlenül hangzik? Nos, ez nem véletlen. Olvasd tovább!

Fellegvár a trópusokon

Erről elsőként Dalí Szent Antal megkísértése című festménye juthat eszünkbe, azon belül is a hosszú lábú elefántok. Ez a ház is hasonló felépítésű: a felső szinten van a lakórész, a tartóoszlopokat pedig lépcsők és köztes pihenő terek kötik össze. Ez a trópusi tájba álmodott csodás villa szinte árasztja magából az üdeséget és a természetközeliséget. Lenyűgöző!

Fellegvár a trópusokonForrás: Instagram/anti_reality

Rózsaszín ház az oázisban

A sivatagi oázisba tervezett ház igazi kettősséget képvisel. Az alsó szint egyszerre zárt és nyitott: az üvegfal beengedi a csodás látképet, a lyukacsos falak pedig a szellőnek adnak szabad utat. Mindezt anélkül, hogy a tűző nap helyet kapna. Épp ebből a megfontolásból kerültek a felsőbb szintek burkolataiként fényvisszaverő panelek, amelyek képesek kellemes hőmérsékletet fenntartani a házban. A formák játéka és a rózsaszín árnyalata igen hívogatóvá teszi ezt a szögletes házat, amely már messziről megcsillanva jelzi a vándoroknak, hogy a sivatagban is van élet.

Rózsaszín ház az oázisbanForrás: Instagram/anti_reality