Sokan nem gondolnák, de még egy 22,5 négyzetméteres ház is lehet lakájos, otthonos és legfőképpen élhető. Külföldön egyre többen élnek ilyen apró házakban, aminek több előnye is van. Most az ausztrál Lisa Tranter és Matt Hobbs házát mutatjuk be. 

A fiatal pár 25 millió forintért építette fel álomotthonát, amelynek alapterülete 22,5 négyzetméter. Az ingatlan 2,5 méter széles, 9 méter hosszú, és 4,3 méter magas, így két emeletes. A ház rendkívül otthonos, nappali, konyha, háló, fürdő és egy kis kandalló is található benne. A páros bevallása szerint az otthon valójában rendkívül tágas, és minden megtalálható benne, amire csak szükségük lehet. A fiatalok tavaly júliusban vásároltak meg egy területet a Sydney-hez közeli Blue Mountains hegységben, és ebben a festői kilátásban építették fel 3 hónap alatt az ingatlant.

Lisa Tranter és Matt Hobbs 22,5 négyzetméteres házukbanForrás: NORTHFOTO/Mediadrumimage

„30 perc alatt az egész házat ki lehet takarítani, de nem ez az egyetlen előnye. A mérete miatt a fogyasztói társadalomnak megfelelő folyamatos vásárlást, felhalmozást abszolút nem támogatja az így kialakított otthon – mondja Lisa és Matt. – Nem fogyasztunk annyi áramot és vizet sem, mint a korábbi négyszobás házunkban. Egyébként napenergiát használunk, azaz igyekszünk a megújuló energiaforrásokra támaszkodni.”

Az egyedüli kihívás az volt, hogy nincsenek elzárt terek, így ha egyikük tévézne, másikuk pedig tanulna, akkor kompromisszumot kell kötni. Ami viszont még a pozitívumokat erősíti, az az, hogy a háznak kerekei vannak, így bármikor, bárhova áthelyezhető. 

Kattints a képre, és nézd meg a képeket a lakásról!

Forrás: NORTHFOTO/Mediadrumimage