A Pest megyei Nyársapáton hat gyermek maradt édesanya nélkül, miután a nőt 38 évesen elvitte a gyilkos kór, a rák. Férje megtörten számolt be arról, hogyan próbálnak túlélni a tragédia után.

Szörnyű tragédia történt a Pest megyei Nyársapáton: hat gyermek maradt édesanya nélkül, miután a nő 38 évesen meghalt, rákkal küzdött. Az apa szomorúan és kétségbeesetten osztotta meg történetüket, és beszélt arról, hogyan élnek a nő elvesztése óta.

Édesanyjuk halála után nagy bajban van a család – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock


Nehéz sorsunk volt, árván találtunk egymásra Timivel. Ám mindig bíztunk abban, hogy együtt szebb életünk lehet: házat építettünk, gyermekeink lettek. Mindennél jobban szeretjük őket, sikerült nekik olyan életet biztosítanunk, amelyet mi sosem kaphattunk" – mondta a Blikknek Ferenc. Feleségénél 2017-ben diagnosztizáltak rákot. „A kicsiket óvodába és iskolába vittem, majd elmentem a feleségemért, akivel kórházról kórházra jártunk. Vastagbéldaganat miatt műtötték, sztómazsákkal élt. Később áttétes lett a daganat.  Hiába a jobbnál jobb orvosok, idén már éjjelente is az ügyeletre jártunk. Már jó ideje kórházban volt, amikor április 2-án végleg feladta a küzdelmet" – árulta el az apa, aki egyedül neveli a hat gyermeket, ezért az állását is ott kellett hagynia, havi 125 ezer forintból élnek. Nagy segítség azonban számára a legnagyobb lánya, Alexandra, aki a tanulmányait is felfüggesztette, hogy helyt tudjon állni otthon. Félek a jövőtől, félek, hogyan fizetjük a számlákat, hogyan taníttatjuk a gyerekeket.  Kétszobás házunk van, a fürdőszoba bővítése már régóta esedékes. Nagyon sok tervünk volt Timivel. Nagyon fáj, hogy magunkra hagyott minket" – árulta el Ferenc. Természetesen sokan segítenek a családnak ruhákkal, adományokkal, de bárki segíthet az alábbi OTP-számlaszámon: 1177 3425 0480 8295 0000 0000. A számlatulajdonos Ferenc és Tímea legidősebb gyermeke, Kovács Alexandra.