Jobb ember leszek! mozgalom: így sikerült a májusi kihívás nekünk

Forrás: Shutterstock -
meglepetés kihívás május jobb ember leszek kampány 2019 Jobbemberleszek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mellém állt a szerencse, amikor a Jobb ember leszek! mozgalom májusi kihívását húztam ki a kalapból, merthogy nagyon is hiszek az apró figyelmességek erejében.

Önzetlenül adni, apró figyelmességgel meglepni a szeretteinket csodálatos dolog. Ebben az esetben ráadásul nem pénzzel mérhető dolgokról van szó, egy sokkal mélyebb és emberibb emóció van a háttérben, az, hogy odafigyelsz és törődsz azzal, akit szeretsz.

Számomra kifejezetten fontos, hogy a szeretteimet boldognak lássam, így jellemző rám, hogy lesem a gondolataikat, és hogy mit érezhetnek. Amikor pedig azt látom, hogy valamiért kibillentek, örömmel kedveskedek nekik akár csak szavakkal, öleléssel, egy fárasztó nap után hátmasszázzsal, vagy azzal, hogy átvállalok valamilyen házimunkát.

Apró figyelmességgel, akár egy öleléssel meglepni a szeretteinket csodálatos dolog Forrás: Shutterstock

A kedvenc kis figyelmességem azonban független jó- és rosszkedvtől. Ezzel az aprósággal már gyerekkoromban is szívesen leptem meg a családtagjaimat, és ez azóta sem változott. Miről van szó? Titkos üzenetekről, amiket könyvbe, hűtőbe, táskába, párnára rejtek néhány kedves szóval, vagy akár versidézetekkel. Korábban egyébként ünnepekre is szívesen bevetettem a személyre szóló üzeneteket, persze szépen becsomagolva, azaz szerencsesütikbe rejtve. Néhány sort megírni pár perc, de az, amit átadsz vele, nagyon sokat jelenthet – biztatást, ha arra van szükség, törődést, figyelmességet, szeretetet.

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!
A nő, aki adta-vette a gyerekeket, és így több ezer család életét tette tönkre (18+)http://www.life.hu/csalad/20190529-gyerekkereskedelem-egy-no-tobb-ezer-csalad-eletet-tette-tonkre-18.htmlA gyermekre vágyó nők a végsőkig elmennének azért, hogy gyerekük legyen. Nem volt ez másként néhány évtizeddel korábban sem. Egy asszony jó pénzért teljesítette a gyermektelen nők kívánságát, és hogy közben ezt gyerekrablásokkal és kisdedek meggyilkolásával tudta elérni, az őt cseppet sem zavarta. CsaládOrigoA cirkuszi szörnyszülött, Mary, torz külsejével tudta eltartani gyermekeithttp://www.life.hu/csalad/20190528-a-cirkuszi-szornyszulott-mary-torz-kulsejevel-tudta-eltartani-gyermekeit.htmlNem meglepő, hogy egy édesanya bármit hajlandó megtenni azért, hogy a gyermekeit biztonságban tudja. Akár még nevetség, elszörnyedés tárgyává is képes tenni magát, ha ez marad az egyetlen lehetősége. Mary Ann Bevan élete egy betegség következtében igazi tragédiává vált, ő mégis hatalmas akaraterőről tett tanúbizonyságot. Ismerd meg az egyik legfantasztikusabb anya történetét. CsaládOrigoMeghan hercegné szakít egy hagyománnyal, amit a királynő és Katalin is követetthttp://www.life.hu/csalad/20190530-meghan-hercegne-szakit-egy-hagyomannyal-amit-a-kiralyno-es-katalin-is-kovetett.htmlMegszokhattuk, hogy Meghan hercegné nem mindenben követi a királyi család hagyományait. Most egy újabb tradícióval szakít: nem azt a babakocsit választotta, amit a család nemzedékek óta használ. Család--Egy autó ülésén hozta világra gyermekét egy amerikai anyukahttp://www.life.hu/csalad/20190530-egy-auto-ulesen-hozta-vilag-gyermeket-egy-amerikai-anyuka.htmlFérjével nem értek be időben a kórházba és az autóban szülte meg gyermekét egy amerikai nő. CsaládOrigoMegszületett Valkó Eszter kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20190530-valko-eszter-kisfia-megszuletett.htmlVilágra hozta kisfiát Valkó Eszter. Ő és férje, Radócz Péter nagyon boldogok. A kicsi lombikprogrammal fogant, ezért Eszter időzített császármetszéssel szült. Család--A kommentelők szerint Ayesha Curry színésznő 10 hónapos babájának fogynia kellenehttp://www.life.hu/csalad/20190529-a-kommentelok-szerint-ayesha-curry-szineszno-10-honapos-babajanak-fogynia-kellene.htmlBüszkén mosolyog 10 hónapos kisbabájával Ayesha Curry színésznő. A kommentelők szerint azonban túl duci a kis csöppség, azt javasolták, hogy csökkentse a gyermek ételadagját. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.