Egy színesen pompázó ombre manikűr igazi nyárváró hatást kelt, ráadásul elkészíteni sem nehéz. A legjobb benne mégis az, hogy személyes ízlésedre szabható, hiszen választhatsz erőteljes neon színeket, vagy éppen visszafogottabb pasztell árnyalatokat, mindegyikkel jól működik. 

Amire szükséged lesz:

  • világos lakk az alapnak (fehér vagy nude)
  • legalább kettő, legfeljebb négy különböző színű lakk (ennyi kell az ombre hatáshoz)
  • fedőlakk
  • kozmetikai szivacs (ami kellően tömör)
  • folyékony latex

Elkészítése: 

Bármilyen manikűrt készítesz, az első lépés mindig a polírozás legyen. Ehhez a legegyszerűbb, drogériákban is kapható polírozóra lesz szükséged, amivel szép egyenletes felületet kapsz, amelyen sokkal tartósabb lesz majd a lakkozás.

Első lépésként fesd ki a körmödet egy világos alaplakkal, amely lehet fehér vagy nude. Miután megszáradt, vigyél fel folyékony latexet a körmeid köré. Ma már drogériában is beszerezhető ez a praktikus kis termék. Ezzel tudod megakadályozni, hogy a szivaccsal felvitt körömlakk összemaszatolja a körömágyat és a bőrödet.

A szivacsra vidd fel csíkokban a körömlakkokat, majd gyors mozdulatokkal nyomkodd a körmödre. Akkor se ijedj meg, ha a második körmödön már nem lesz olyan intenzív a színe: vidd fel újra a lakkot a szivacsra, majd vidd fel újra a körmödre. A végeredmény a fedőlakkal lesz tökéletes, ami szép egyenletes felületet ad.