Élete első naturál testépítőversenyére készül Gömöri András Máté. Júniusban mérkőzik meg ellenfeleivel az INBA Grand Prix versenyen. A felkészülés utolsó napjai nemcsak testileg, de lelkileg is felemésztik, árnyéka önmagának.

"A szó szoros értelmében a tartalékaim végét égetem. Holnap verseny, ami fordulópont az életemben. Napok óta "nem normális" állapotban létezem, a családomnak extra türelemre van szüksége, hogy elviseljenek. De szerencsés vagyok, mert mindenben támogatnak, így magabiztosan állok színpadra szombaton. Nem hittem volna, hogy ez az út ilyen kemény lesz, de rengeteget tanultam belőle" – meséli a Budapesti Operettszínház művésze, aki úgy érzi, kamatoztatni tudja az elmúlt hónapokban megszerzett tapasztalatait.

Gömöri András Máté júniusban testépítőversenyre megyForrás: Balazs Gergely Photography/Balazs Gergely

"Tervezem, hogy a színház mellett vizsgát teszek, és személyi edzőként segítem majd az egészségesebb életmódra vágyókat" – vázolta fel terveit a színész.

"Ahogy teltek a hetek, az egész felkészülés kezdett tudományos matekká formálódni, ahol grammok és százalékok határozzák meg a napjaim. A verseny napján aztán tetőtől talpig barnítóval fújnak be minket, aztán egy „szárítóba" állva teszik tartóssá. Ennek nem esztétikai funkciója van, egész egyszerűen segít a bíráknak, hogy minden egyes izomrostköteget, tónust jól lássanak. Állítólag a lemosása sem annyira egyszerű" – avatott be a részletekbe Máté.

Szigorú diétát tart Gömöri András MátéForrás: Balazs Gergely Photography/Balazs Gergely

A versenyre való felkészülés maximális fegyelmet kíván, ám gondolatban már az azt követő napok járnak Máté fejében, amikor végre számolgatás nélkül eheti azt, amit szeretne.

"Hetek óta édességgel, pizzával álmodom! Imádom az életet, szeretek jókat enni, egy jó sört kibontani ebéd után, és enni egy fagyit a srácokkal. Amint túl leszek a versenyen, már megvan az étteremfoglalásunk a kedvenc helyemre, ahol egy óriás burgert fogok rendelni sült krumplival" – nevetett a színész, akit felesége, Polyák Lilla is elkísér a megméretésre, sőt segítőként egész nap mellette lesz.