Kulcsár Edina előtt Laky Zsuzsi és Simon Böske is elnyerte az Európa legszebb lánya címet

Laky Zsuzsi Magyarország Szépe 2019 Európa szépe Kulcsár Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők legsikeresebb Miss Hungaryja Kulcsár Edina volt. 2014-es szereplésére mindannyian emlékszünk, büszkék vagyunk rá, hogy a londoni világversenyen a második helyig jutott, és ünnepeltük azért, mert elnyerte az Európa Szépe címet is. Azonban van még egy magyar lány, akit korábban Európa szépének választottak: ő pedig az azóta kétgyerekes anyuka, Laky Zsuzsi. Azt pedig még kevesebben tudják, hogy már 1929-ben magyar lány lett Európa legszebb lánya: Simon Böske. 

Laky Zsuzsit és férjét, Dietz Gusztávot legutóbb a TV2 A legbátrabb páros című műsorában láthattuk. Összetartásuk, egymásért való felelősségvállalásuk és az, hogy mennyire tudják motiválni egymást, megmutatkozott: ők lettek ugyanis a vetélkedő győztesei. Arra azonban már nem biztos, hogy a fiatalabb korosztály is emlékszik, hogy Kulcsár Edina előtt jó néhány évvel, 2003-2005-ig az akkor 19 éves Laky Zsuzsi viselhette az Európa Szépe koronáját. Mutatjuk, miként festett akkor:

Nem Kulcsár Edina az első magyar Európa szépe, Laky Zsuzsi már viselte a koronát Forrás: MTI, AFP

Az első magyar Európa szépe Simon Böske volt

Az első magyar országos szépségversenyt, a Miss Hungáriát 1929. január 6-án rendezték . Összesen 218 lány jelentkezett, közülük választotta a zsűri az akkor 20 éves Simon Böskét, és ugyanebben az évben Miss Európává választották. Bár úgy tervezték, hogy Böske Miss Európaként részt vesz az Amerikában megrendezendő Miss Universe versenyen, erre nem került sor.

Böske Miss Hungáriává választását Márai Sándor így kommentálta a Színházi Élet hasábjain: „Egy keszthelyi orvos lányát, Simon Böskét megválasztották Miss Hungáriának. Hogy ő a legszebb magyar lány... Gratulálok kisasszony. Mielőtt útra megy (Párizsba), engedjen meg egypár szót, szegény kicsikém. Maga nem is tudja, a Maga kedves és legszebbnek deklarált fejében, hogy mire angazsálta magát. Már szépnek lenni is egészen bonyolult valami. Mit gondol, a legszebbnek? Már egyetlenegy embernek tetszeni is hallatlanul veszedelmes és bonyolult valami. (Hát még) Egy zsűrinek, a világ zsűrijének, mit gondol?"

Forrás: Wikipédia

Miss Európa, 1929 - Simon Böske Forrás: --
Gelencsér Tímea: "A Magyarország Szépével szerzett ismertség rengeteg kaput nyit ki"http://www.life.hu/trend/20190623-gelencser-timea-2016-miss-hungary-kiralyno-exatlon.htmlVasárnap este kiderül, a 16 döntős lány közül kinek a fejére kerül a Magyarország Szépe koronája. A győztes egy több millió forint értékű új autóval, egymilliós reklámszerződéssel, valamint kétfős, egzotikus utazással lesz gazdagabb, és természetesen ő képviseli hazánkat a világversenyen. Gelencsér Tímea, a 2016-os mezőny győztese arról beszélt, mennyire változott meg az élete három évvel ezelőtt. TrendFotó: Mudra László - OrigoMagyarország Szépe: Kulcsár Edina sikerét nem feledjükhttp://www.life.hu/trend/20190623-magyarorszag-szepe-kulcsar-edina-sikeret-nem-feledjuk-2014.htmlKulcsár Edina 2014-ben nyerte meg a Magyarország Szépe versenyt, ő képviselte hazánkat a londoni világversenyen, ahol második helyezést ért el, és ő kapta meg az Európa szépe címet is. Az akkor 23 éves lány így minden eddigi idők legeredményesebb magyar versenyzője lett. Vasárnap este ismét 16 lány áll nagy reményekkel a zsűri és a közönség elé. Az, akit a legszebbnek választanak, esélyt kap arra, hogy történelmet írjon, és a világ legszebb lánya lehessen a thaiföldi világversenyen. TrendOrigoMagyarország Szépe - Emlékszel még rájuk? Íme, az elmúlt öt év győzteseihttp://www.life.hu/trend/20190623-magyarorszag-szepe-kulcsar-edina-szarvas-andrea-kiss-daniella-gelencser-timea-koroknyai-virag.htmlVasárnap kiderül, ki képviselheti hazánkat a Miss World szépségversenyen Thaiföldön. A Magyarország Szépe döntőjébe tizenhat lány jutott be, közülük választ ma este a zsűri és a közönség. A legtöbb szavazatot begyűjtő lánynak a tavalyi győztes, Szarvas Andrea adja át a koronáját. Cikkünkben most visszatekintünk az elmúlt öt év versenyeire, felelevenítjük, hogy kik voltak azok a lányok, akik a világversenyen is megmérették magukat. TrendOrigoKi volt a Story Gála legszebbje 2019-ben? – Szavazz!http://www.life.hu/trend/20190210-ki-volt-a-story-gala-legszebbje-2019ben.htmlCsodásabbnál csodásabb ruhakölteményekben érkeztek idén is a Story Gálára a magyar hírességek. Kedvenceinket – a teljesség igénye nélkül – meg is mutattuk nektek, és azokat is, akik a legmerészebb villantós szetteket viselték, de most ti is kiválaszthatjátok azt, akinek a partiruhája a legközelebb áll hozzátok. TrendOrigoStory Gála: Istenes Bence lett Az év műsorvezetője, Csobot Adél kísérte elhttp://www.life.hu/trend/20190210-story-gala-2019-istenes-bence-lett-az-ev-musorvezetoje-csobot-adel-kiserte-el.htmlA 20. Story Gálán Istenes Bence lett Az év műsorvezetője, akit Csobot Adél is elkísért. Elmondták, hogy most a parti miatt jöttek haza. Trend--Story Gála: Varga Iza a szolid elegancia mintaképe idénhttp://www.life.hu/trend/20190209-story-gala-varga-iza-a-szolid-elegancia-mintakepe-iden.htmlNem túlzás kijelenteni, Varga Izabellának minden jól áll. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.