Vasárnap kiderül, ki képviselheti hazánkat a Miss World szépségversenyen Thaiföldön. A Magyarország Szépe döntőjébe tizenhat lány jutott be, közülük választ ma este a zsűri és a közönség. A legtöbb szavazatot begyűjtő lánynak a tavalyi győztes, Szarvas Andrea adja át a koronáját. Cikkünkben most visszatekintünk az elmúlt öt év versenyeire, felelevenítjük, hogy kik voltak azok a lányok, akik a világversenyen is megmérették magukat. 

2018 - Szarvas Andrea

Fotó: Polyák Attila - Origo

2017 - Koroknyai Virág

Fotó: Polyák Attila - Origo

2016 - Gelencsér Tímea

Fotó: Mudra László - Origo

2015 - Kiss Daniella

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

2014 - Kulcsár Edina

Az akkor 23 éves lány minden idők legsikeresebb magyar versenyzője: ő lett a londoni Miss Worldön a világ második legszebb lánya és Európa szépe. Edina sikereiről ittolvashatsz.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 Íme az a 16 lány, akik közül kikerül 2019 legszebb lánya: 

Nem csak a külső szépség számít
A Miss World a világ legnépszerűbb és legnézettebb szépségversenye, több mint 140 országban van jelen. A verseny nemcsak a külső szépségről szól, hanem a természetes és harmonikus nőről, motivációról, belső tartásról, tehetségről, álmok megvalósításáról és lehetőségről.
A szépségverseny mottója Beauty with Purpose, azaz a szépség nem csak önmagáért való, célja van, célja kell hogy legyen, mégpedig az, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra, akik támogatásra, segítségre szorulnak, akik a legsebezhetőbbek - olvasható a verseny oldalán.