Gyógyteák, amelyek nyáron is jólesnek és jót tesznek

gyógytea tea Nyár egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak számára az őszi és téli időszak a teázások, és különösen a gyógyteák fogyasztásának időszaka. Ekkor nemcsak az íze és a jótékony hatása, de a gőzölgése, a melegsége is jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Néhány tea azonban kifejezetten frissítő hatású, langyosan iható, és különösen a nyári időszakban segíti a szervezet működését. 
  • Fogyáshoz: bodzatea

A bodzatea széles körben ismert köhögéscsillapítóként. Kiváló megfázásra, légúti megbetegedésekre, erősíti az immunrendszert és vértisztító hatású. Talán még emésztést segítő hatása is köztudott, testsúlycsökkentő hatása azonban kevésbé. Éppen emiatt jó kiegészítője a fogyókúrának. Kúraszerűen, néhány hétig érdemes alkalmazni, és napi 1-2 csészével elfogyasztani.

A bodzatea segíti az emésztést és testsúlycsökkentő hatása is van Forrás: Shutterstock
  • Relaxáláshoz: citromfűtea

Télen megfázásra, influenzára is javasolt, de akkor forrón, ágyban fekve érdemes elkortyolgatni, hogy kifejthesse izzasztó hatását. Nyáron igyuk inkább langyosan, és élvezzük nyugtató, stresszoldó, idegnyugtató hatását. Ha a nyaralás alatt szeretnéd kipihenni az elmúlt év fáradalmait, érdemes bevetni a relaxáláshoz, ugyanis segít még jobban ellazulni és kikapcsolni.

A citromfűteának nyugtató, stresszoldó, idegnyugtató hatása van Forrás: Shutterstock
  • Narancsbőr ellen: mezei zsurló

Tisztító hatású, javítja a vese működését, és vizelethajtó. Segíti a lerakódott zsírok oldását, éppen ezért szuper segítség a narancsbőr elleni küzdelemben. Csak hab a tortán, hogy a szépségápolásban is használhatjuk: szilíciumtartalma miatt a gyenge körmöknek és a töredezett hajnak is jót tesz. És itt még mindig nincs vége, ugyanis a túlzott izzadás ellen is hatásos, külsőleg használva borogatásként pedig a kellemetlen, gyulladt szőrtüszőket gyógyítja.

A mezei zsurló tisztító hatású, javítja a vese működését, és vizelethajtó Forrás: Shutterstock
3 + 1 alapszabály az edzéshez, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190624-alapszabaly-az-edzeshez-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa kezdő életmódváltó vagy, esetleg ha már egy ideje benne vagy a sport, az edzés világában, de mégsem érzed elég hatékonynak, akkor ezeket az alapszabályokat érdemes figyelembe venned. Ez Zsír!Origo40 perc a tökéletes bikinialakért – edzésre fel!http://www.life.hu/ez-zsir/20190621-40-perces-edzes-a-tokeletes-bikinialakert.htmlA jó munkához idő kell, a nyári alak sem egy edzés után alakul ki. Ha viszont már nem sok választ el tőle, vagy éppenséggel most vágnál bele az életmódváltásba, hiszen az soha nem késő, akkor ajánljuk ezt a teljes testet átmozgató gyakorlatsort. Ez Zsír!OrigoHűtsd le magad cukormentes, frissítő limonádékkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-hutsd-le-magad-cukormentes-frissito-limonadekkal.htmlEgy felnőtt ember szervezetének minimum napi két liter vízre van szüksége. A nyári kánikulában a folyadékigényünk ennél még több is lehet. Egy-egy meleg délutánon, vagy éppen egy kerti partin kellemes változatosságot jelenthet, ha feldobjuk valamivel a tiszta vizet, vagyis jöhetnek a cukormentes limonádék! Ez Zsír!Origo5 ok, amiért hazai zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190605-ezert-fogyassz-hazai-magyar-zoldsegeket-es-gyumolcsoket.htmlVégre itt az igazi szezon, amikor már tényleg bűn import gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani. Ennek ellenére sajnos a nagyobb áruházakban gyakori, hogy nem a hazai termékek kerülnek ki, így érdemes tudatosan, körültekintően választani. Ez Zsír!OrigoZsírégetésre fel! Ezt fogyaszd, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190612-zsiregeto-etelek-italok-a-lapos-hasert.htmlAhhoz, hogy megszabadulj pár kilótól, vagy beindítsd a zsírégetést, néhány apró változtatás is elég lehet az étrendedben. Mutatjuk a kedvenc zsírégető nassolnivalónkat, az édességeket is kiváltó smoothie-nkat és az üdítőket helyettesítő, szuperegészséges italunkat. Ez Zsír!Origo400 km, napi egy óra alvás – Élete legnehezebb versenyére készül az ultramaratonista Lubics Szilvia http://www.life.hu/ez-zsir/20190620-lubics-szilvia-ultramaratonista-elete-legnehezebb-versenyere-keszul-ultra-gobi-400-km.htmlLubics Szilvia élete eddigi legnehezebb megmérettetésére készül. A háromgyermekes anyuka 2006 óta teljesít ultratávokat, idővel pedig egyre inkább érdekelni kezdték azok a versenyek, amelyeket extrém körülmények nehezítenek. A háromszoros Spartathlon (246 km)-nyertes Szilvi hamarosan elindul élete legnagyobb kihívásokat jelentő versenyére. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.