Ez az évtized magában foglal több uralkodó stílusirányzatot is, a bohémtól egészen a glamdiszkóig. Ezeket akár ma is könnyedén megidézheted, ha tudod, mi vonz téged igazán, miben érzed otthonosan magad. Lássunk pár példát arra, milyen elemeket csempéssz a nappalidba, ha a 70-es évek stílusában szeretnéd felújítani.

1. Kőfallal határolt kandalló

Az ilyen típusú fatüzelésű kandallóval tökéletesen át fogja hatni az 1970-es évek szelleme a nappalidat, miközben remekül működik a 21. századi élettérrel.

Forrás: Trevor Tondro

2. Geometria és művészet

A különböző geometriai alakzatok és a különleges alakú bútorok a 70-es évek glamúr stílusának két fő védjegye. A kontrasztos, egymástól jól elhatárolt színek összhangja éppúgy megjelenhet egy modern festményen, mint a szőnyegen vagy a bútorok kuszaságában.

Forrás: Katri Kapanen

3. Bohém káosz

A bohém, más néven hippi stílusra a formák és színek egyszerre intenzív, mégis békés együttélése jellemző. Ez még ma is fénykorát éli, remek példa rá a híres színésznő, Drew Barrymore saját tervezésű kollekciója is.

Forrás: Justina Blakeney

4. Modern rusztikusság

Az ominózus évtized a rusztikus dizájnt kedvelők számára is kínál inspirációt. A szőrmeszőnyeg, a klasszikus, kissé durvább faburkolat és a faragott fabútorok egyfajta modern ranch hangulatot kölcsönöznek a nappalinak.

Forrás: Richard Powers

5. Kék bársony

Ne David Lynch filmjére, hanem a 70-es évek egyik nagy slágerére gondolj: a színes bársony kárpithuzatok remekül mutatnak egy impulzív szobában és a már említett geometriai mintákkal.

Forrás: Eric Piasecki

6. Eklektikus varázs

Játékos, mégis kifinomult, ahogy a különböző stílusok egységgé olvadnak, ez a fajta varázslat igen jellemző volt az 1970-es évek lakásdizájnjára.

Forrás: Ricardo Labougle