Ahogy írtunk róla, Dékány Sarolta úgy döntött, eladja a házat, ahol 40 évig éltek Koós Jánossal. Az özvegy elmondta, gyásza nem enyhül, várja, hogy teljen az idő. 

„Nem vagyok jobban, egyáltalán nem. Sőt, rosszabbul vagyok... Nem tudom, hogy mikor lesz jobb, csak várom, hogy teljen az idő – nyilatkozta Dékány Sarolta. – Mondjuk jó, hogy van elfoglaltságom, például várni a vevőket. Már jönnek a jelentkezők, sokan nézik meg a házat. Vásárlóból nem lenne hiány, de még nem adtam el” – tette hozzá. 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nem szeretném, ha arra érdemtelen költözne ide. Ez a ház az otthonom... Életünk munkája, a házasságunk lenyomata. Nehéz tőle megválni, de sok szempontból ez lesz a legjobb döntés (...) Már elkezdtem pakolni, válogatni. Az én ruháimmal, holmijaimmal kezdtem (...) Sokszor nekiállok, hogy legalább a régi ruháit átnézzem és ami nem kell, kidobjam vagy összecsomagoljam, hogy odaadhassam valakinek, de nincs hozzá erőm. Valahogy túl korainak, felkavarónak érzem. A sok képpel, díjjal, emlékkel még nem is tudom, mi legyen... Sok mindent szeretnék megtartani, vagy a gyerekeimnek, az unokámnak adni, de lehet, felajánlok pár dolgot egy múzeumnak” – mondta el a Blikknek az özvegy.